Speeldata

14-30 maart 2025

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

Vanaf € 16

We Are The Lucky Ones

Portret van een generatie

Het einde van een oorlog. Het verjaardagsfeestje van een kind. Een muur valt in het centrum van de stad. Een eerste kus. De economie stort in. Een nieuw millennium. Het wordt warmer. Vrienden gaan dood. En iedereen blijft steeds maar nieuwe mobiele telefoons kopen.

Portret van een generatie

We Are The Lucky Ones vertelt het verhaal van een generatie en is gebaseerd op gesprekken met meer dan zeventig mensen uit West-Europa, geboren tussen 1940 en 1949. Het is het verhaal van mensen die begonnen met weinig, het steeds beter kregen, en die nu een wereld achterlaten waarin de groei niet meer houdbaar is. Hun herinneringen vormen een collectieve tijdcapsule van de afgelopen tachtig jaar, verteld als één doorlopend muziektheatraal levensverhaal. De opera volgt individuele ervaringen en maatschappelijke veranderingen door de decennia heen en stelt cruciale vragen over de relatie tussen het private en het politieke, de impact van onze keuzes en wat er uiteindelijk écht toe doet.

Succesvol duo

We Are The Lucky Ones is de vierde muziektheatersamenwerking van componist Philip Venables en regisseur Ted Huffman, hun eerste opera voor orkest en hun eerste samenwerking met toneelschrijver Nina Segal. Eerder was Denis & Katya, een kameropera die het tragische lot van twee Russische tieners vanuit verschillende perspectieven reconstrueert, een hit op het Opera Forward Festival 2022. Venables’ en Huffmans The Faggots and their Friends between Revolutions, een bewerking van Larry Mitchells queer sprookje, ontving na de première in 2023 lovende recensies en is opgenomen in de programmering van het Holland Festival 2024.

Bassem Akiki

De muzikale leiding is in handen van Bassem Akiki, die zich bij De Nationale Opera met Alexander Raskatovs Animal Farm al eerder bewees als een bevlogen interpreet van nieuwe muziek. Met bovendien het avontuurlijke Residentie Orkest en een zangerscast van hoog kaliber als vertolkers van een generatie, heeft We Are The Lucky Ones alle ingrediënten voor een wereldpremière om reikhalzend naar uit te kijken.

Start kaartverkoop

De reguliere kaartverkoop voor We Are The Lucky Ones start op 22 augustus 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.

Voorstellingsinformatie

Gezongen in het Engels

Compositie  Philip Venables
Libretto  Nina Segal en Ted Huffman

Muzikale leiding  Bassem Akiki
Regie en decor  Ted Huffman
Licht  Bertrand Couderc
Beweging  Pim Veulings
Dramaturgie  Nina Segal, Laura Roling

One  Claron McFadden
Two  Jacquelyn Stucker
Three  Nina van Essen
Four  Helena Rasker
Five  Miles Mykkanen
Six  Frederick Ballentine
Seven  Germán Olvera
Eight  Alex Rosen

Residentie Orkest

Coproductie met Ruhrtriennale

Prijzen kaarten

Bekijk de prijsinformatie per rang via de onderstaande link.

Prijzen kaarten

Om onze voorstellingen toegankelijk te maken voor iedereen, bieden wij kortingen aan voor specifieke groepen. Bekijk hier of u in aanmerking komt voor korting.

 

Standaard

OFF jongerenprijs

CJP | Stadspas |
Jeugd t/m 16 jaar

1ste rang

€ 109,00

€ 23,00

€ 99,00

2de rang

€ 95,00

€ 23,00

€ 85,00

3de rang

€ 77,00

€ 23,00

€ 67,00

4de rang

€ 56,00

€ 23,00

€ 46,00

5de rang

€ 29,00

€ 23,00

€ 27,00

6de rang

€ 16,00

€ 23,00

€ 15,00

Nationale Opera & Ballet hanteert een systeem van dynamische prijzen: gedurende de boekingsperiode kan, afhankelijk van de vraag, de kaartprijs stijgen. Alle prijzen zijn exclusief boekingskosten (€ 2 per kaart).

Studentenkorting en studentalert

Last-minute deal! Wanneer een voorstelling niet is uitverkocht, kunnen studenten op de dag zelf vanaf 13.00 uur online een kaartje kopen voor maar € 19.

Op de hoogte blijven van meer aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze studentalert. Zo word je al eerder geïnformeerd welke voorstellingen je voor maar € 19 kunt bezoeken!

Bestel kaarten

De reguliere kaartverkoop voor We Are The Lucky Ones start op 22 augustus 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.

loading Tickets worden geladen...
Philip Venables

“Er is een interessante kloof ontstaan tussen de generaties”

Philip Venables, Nina Segal en Ted Huffman over We Are The Lucky Ones.

Residentie Orkest

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest bestaat in 2024 120 jaar en behoort tot de grote gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland. Het innovatieve orkest is onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier behalve in thuiszaal Amare te horen op diverse belangrijke podia in binnen- en buitenland. Het Residentie Orkest speelde bij De Nationale Opera eerder nieuwe producties als Blue en Innocence. In seizoen 2024 – 2025 is het orkest te horen in de wereldpremière van Philip Venables’ nieuwe opera We Are The Lucky Ones.

residentieorkest.nl

Foto: Wouter Vellekoop