Speeldata

16 oktober 2022

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Foyer

Duur

ca. 1:15, geen pauze

Tickets

Vanaf € 12

Blue

BLUE

Geïnspireerd door het Amerika van vandaag is Blue een intiem portret van een zwart gezin in Harlem, New York, dat wordt verscheurd door de verwoestende gevolgen van systemisch racisme. De opera van de bekroonde componist Jeanine Tesori op een libretto van Tazewell Thompson over politiegeweld is diepgeworteld in het nu, maar centreert zich niet alleen op het drama van zwarte gezinnen in turbulente tijden. De opera benadrukt ook juist de kracht, de steun en de verbinding die de zwarte gemeenschap vindt bij elkaar.

Foto: operazanger Kenneth Kellog in de opera Blue | © Karli Cadel/The Glimmerglass Festival

Tijdens deze foyeravond wordt er samen met een grote variëteit aan gasten vooruitgeblikt op deze voorstelling, die in november haar Europese première zal beleven bij De Nationale Opera. Zij zullen spreken over de verscheidenheid van de zwarte identiteit en de verschillende thema’s uit deze opera. Naast ruimte voor gesprek is er natuurlijk ook ruimte voor muziek. De zangers die in BLUE te zien zijn, zullen ook enkele liederen uit de voorstelling ten gehore gaan brengen tijdens deze avond in de foyer van Nationale Opera & Ballet.

De avond wordt gepresenteerd door Sosha Duysker. Het merendeel van de gesprekken gedurende deze avond wordt gevoerd in het Engels.

‘Blue is mijn persoonlijke brief aan de wereld.’


Tazewell Thomspon, librettist en regisseur van Blue

Bestel kaarten

Tickets worden geladen...
Blue

Blue - een krachtig portret van een zwarte familie

De Nationale Opera presenteert de Europese première van Blue, een opera van de met een Tony Award bekroonde Amerikaanse componist Jeanine Tesori en Amerikaanse librettist en regisseur Tazewell Thompson. Geïnspireerd door het Amerika van vandaag en de zwarte literatuur, vertellen zij over een gemeenschap in turbulente tijden, die in saamhorigheid steun en kracht vindt.

Black Achievement Month

Stichting Black Achievement Month presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling. Personen met Afrikaanse roots hebben zich hier geworteld en zijn in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Hun talenten en prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.

Anderen bekeken ook

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Perle Noire
Opera
Celebrating Diversity - Een avond rondom Perle Noire: Meditations for Joséphine
9 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Ze was een ongekend populair artiest, burgerrechtenactivist én verzetsheld. Haar hele...

info & tickets

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Sebia Plantefève-Castryck
Ballet
Celebrating Diversity – Een avond van Het Nationale Ballet
23 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Het derde programma dat in het kader van ‘Celebrating Diversity’ bij Nationale Opera &...

info & tickets

EUROPESE
PREMIÈRE

Blue
Opera
Blue
7-22 nov 2022 | 6 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Niet vaak is een hedendaagse opera zó diep geworteld in het nu. Een zwart echtpaar in...

info & tickets