Ernst Meisner
Foto: Sebastien Galtier

Ernst Meisner wint Speciale Prijs Dansersfonds’79

27 Oktober 2021

Ernst Meisner, artistiek leider van de Nationale Balletacademie en artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet, is dit jaar de winnaar van de Speciale Prijs van Dansersfonds’79. Volgens de jury levert hij een enorme bijdrage aan de talentontwikkeling binnen de academische dans en blinkt hij uit op het gebied van ‘grote deskundigheid en onuitblusbare werklust en bevlogenheid’.

De jury van het Dansersfonds bestond dit jaar uit Dansersfonds-oprichters Han Ebbelaar en Alexandria Radius en Ine Rietstap, Marian Sarstädt en Karin Schnabel. De prijzen worden uitgereikt op 15 november, tijdens het Nederlandse Balletgala in het Amsterdamse DeLaMar, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en prinses Beatrix.

 

Prijzen van Dansersfonds’79

Al meer dan veertig jaar ondersteunt het Dansersfonds Nederlandse dansers, met onder meer beurzen, aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste. Het zijn de langst bestaande Nederlandse dansprijzen, in 1979 ingesteld op initiatief van de oprichters van het Dansersfonds: Han Ebbelaar en Alexandra Radius.

Latest news
Joshua Junker tijdens een repetitie van Remembrance

Joshua Junker ontvangt Aanmoedingingsprijs van Stichting Dansersfonds ’79

Lees meer
Olga Smirnova en Jacopo Tissi tijdens repetitie voor Giselle

Vier World Ballet Day 2023 met Het Nationale Ballet!

Lees meer
Myrtha en Wili's in de witte akte van Giselle

Giselle eerste klassieke ballet met live audiodescriptie

Lees meer