Jozef Remi
Foto's: Sebastien Galtier

Afscheid eerste solisten Jozef Varga en Remi Wörtmeyer

29 juni 2022

Vanavond nemen eerste solisten Jozef Varga en Remi Wörtmeyer officieel afscheid van het danspodium. Al eerder, tijdens voorstellingen van het Hans van Manen Festival, werden de dansers op het toneel geëerd. Vanavond treden zij voor de laatste keer op tijdens het Gala 60 jaar Het Nationale Ballet. Jozef is te zien Hans van Manens Variations for two couples en Remi danst zijn eigen solo Joel. Remi zal hierna aan de slag gaan als zelfstandig choreograaf en zich bezighouden met andere artistieke projecten. Jozef blijft aan Het Nationale Ballet verbonden, zij het op een andere manier: hij zal het gezelschap gaan versterken als balletmeester.

Directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen noemt Jozef “een van de meest toegewijde en inspirerende dansers met wie ik heb gewerkt. In de afgelopen vijftien jaar heeft hij een grote bijdrage geleverd aan ons gezelschap, waarvoor ik hem heel dankbaar ben. We zullen hem missen op het toneel, maar ik ben ontzettend blij dat Jozef als balletmeester bij ons blijft.”

Over Remi vertelt hij: “Remi’s positieve energie, fantastische techniek en vrolijke persoonlijkheid, zowel op als buiten het toneel om, heeft hem gemaakt tot één van de meest geliefde dansers van Het Nationale Ballet. Ik zal Remi en zijn dansen enorm missen en wens hem heel veel succes toe met zijn nieuwe artistieke avonturen.”