Speeldata

30 juni

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

Vanaf €62

Gala

Feestelijk jubileum-programma

Anders dan u van ons gewend bent, presenteren wij onze jaarlijkse galavoorstelling dit keer niet aan het begin maar aan het einde van het seizoen. Het gala zal ditmaal nóg feestelijker en uitbundiger worden, omdat wij hiermee het 60-jarig bestaan van ons gezelschap vieren.

Sprankelende afsluiting jubileumseizoen

Met de traditie van een jaarlijkse galavoorstelling startten wij in 2011, bij ons 50-jarig bestaan. Inmiddels is het gala echt een begrip, een evenement dat zeer gewild is bij en hooggewaardeerd wordt door zowel balletliefhebbers als bekende gasten uit de wereld van media, cultuur en politiek.

 

Verrassingsprogramma

Ook dit jaar presenteren wij tijdens het gala weer een exclusief verrassingsprogramma waaraan in totaal zo’n tweehonderd dansers meewerken. Een programma dat ditmaal geheel in het teken staat van het 60-jarig bestaan van Het Nationale Ballet.

 

Grand Défilé

Het gala opent inmiddels traditiegetrouw met een bruisend en hartverwarmend Grand Défilé, waarbij niet alleen alle dansers van Het Nationale Ballet, maar ook de dansers van de Junior Company van het gezelschap plús alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie zich aan het publiek presenteren. Na afloop van het gala barst in de foyers van Nationale Opera & Ballet een daverend feest los, in aanwezigheid van dansers en choreografen.

Bestel kaarten

Tickets worden geladen...
Het Balletorkest

Het Balletorkest

o.l.v. Matthew Rowe

Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland.

Het Balletorkest

Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest. Het orkest beheerst een rijk repertoire, met daarbinnen een prominente plaats voor de parels uit de balletgeschiedenis, zoals Tsjaikovski’s NotenkrakerLe Sacre du Printemps van Stravinsky en Romeo en Julia van Prokofjev. Dit repertoire wordt steeds weer aangevuld met de beste werken van hedendaagse componisten, geselecteerd door de toonaangevende choreografen van vandaag. Daarmee bereikt het orkest dansliefhebbers en liefhebbers van balletmuziek, en tevens kinderen en jongeren. De educatieve projecten van het orkest wonnen meerdere (internationale) prijzen, zoals de Young Audiences Music Award in 2016 voor Creatures, een samenwerking met dansgezelschap ISH. 

Meer over Het Balletorkest

Anderen bekeken ook

WERELD-
PREMIÈRE

Raymonda
Ballet
Raymonda
11 februari - 4 maart | 11 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Voor het eerst wordt in ons land een eigen productie van Marius Petipa’s legendarische...

info & tickets

Tournee

Hans van manen op Tournee
Ballet
Hans van Manen op Tournee
7-22 mei | 10
Tournee, Nederland

Op 11 juli 2022 wordt de grootmeester van de Nederlandse dans, Hans van Manen, negentig...

info & tickets

FESTIVAL

Hans van Manen
Ballet
Hans van Manen Festival
8-29 juni | 13 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

In 2007 was het Hans van Manen Festival dat Het Nationale Ballet ter gelegenheid van Van...

info & tickets
NOB visual

Opera & ballet online

Nooit genoeg van Ballet? Ontdek meer dan 3.487 uur aan:

  • balletlessen
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen
  • fragmenten
  • games