Speeldata

7 juni 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Studio Boekman

Duur

nnb

Tickets

€ 14,50

J.G. Basdew

Verhalen vol uitdaging en bevrijding

James Baldwin (1924–1987) was een wereldberoemde Amerikaanse schrijver en sociaal criticus, bekend om zijn zwarte en gay identiteit. Geïnspireerd door zijn literatuur en essays brengt kunstenaar-curator J.G. Basdew zijn verhalen samen en daagt je uit om na te denken: toon jij je ware zelf aan de wereld? 

Foto: Clifford Prince King

Samensmelting van stromingen

I, Between Baldwin and the World neemt je mee op een verkennende reis, door de diepe wateren van identiteit, vrijheid en transformatie. Het multidisciplinaire programma brengt een eerbetoon aan Baldwin, wiens tijdloze woorden ook vandaag nog nagalmen. Het vermengt Baldwins verhalen met de persoonlijke strijd van zelfacceptatie.

Verwacht een intrigerende ervaring waarin verschillende artistieke vormen, zoals dans en diverse muziekstromingen, samensmelten tot een vloeiend geheel. Via deze kunstvormen wordt gereflecteerd op de complexiteit van het menselijk bestaan, met al zijn uitdagingen én zijn schoonheid.

Daarnaast daagt I, Between Baldwin and the World ons uit om zelf na te denken over persoonlijke en collectieve verhalen van strijd en bevrijding. Zo creëert het stuk een inspirerende omgeving waarin bezoekers worden aangemoedigd om te reflecteren op zichzelf en op hoe ze hun eigen pad van transformatie kunnen bewandelen.

I, Between Baldwin and the World is gecreëerd door BSDWCORP., de artistieke praktijk van de Amsterdamse kunstenaar-curator en sociaal innovator J.G. Basdew.

Credits

Gecreëerd door  BSDWCORP.

Curated By

I, Between Baldwin and the World is de eerste editie van Curated By. In Curated By vragen we makers en artiesten uit de culturele wereld om te reageren op de productie die op dat moment speelt in de Grote Zaal. De makers zijn vrij om een eigen programma of voorstelling te maken. De volgende editie van Curated By vindt plaats in november 2024.

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...

I, Between Baldwin and the World

I
Foto: Clifford Prince King