Speeldata

13 maart

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

1:15

Tickets

Vanaf € 30

Gebouw blauw geel

Opera & ballet voor Oekraïne

Geschokt en ontzet hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd over de Russische invasie van Oekraïne. De noodkreten van collega’s in Oekraïne en de verhalen van Oekraïense en Russische zangers en dansers in ons eigen huis stemmen ons enorm verdrietig. We leven mee met de inwoners van Oekraïne en iedereen die lijdt in deze donkere oorlogstijd. Maar medeleven alleen is niet genoeg. Daarom organiseren Nationale Opera & Ballet en het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti, op zondag 13 maart een benefietconcert om alle getroffenen uit Oekraïne te steunen. De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan Giro555 voor Oekraïne. 

Programma

In Opera & Ballet voor Oekraïne bundelen het Koor van de Nationale Opera, de zangers van De Nationale Opera Studio en het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti, hun krachten. Zij brengen een gevarieerd muzikaal programma ten gehore dat ruim een uur zal duren en rijkt van Mozart en Mahler tot traditionele Oekraïense liederen. Solisten van Het Nationale Ballet dansen de pas de deux uit Voorbij gegaan van Rudi van Dantzig op pianomuziek van Frédéric Chopin.

Programma

Let op: dit programma is nog onder voorbehoud.

I. Cantique de Jean Racine, Gabriel Fauré
(strijkorkest, harp en koor)

II. Symfonie No. 5, Gustav Mahler ‘Adagietto’
(strijkorkest en harp)

III. Bozje Welykyj, Mykola Lysenko ‘Jedynyj’
(koor a capella)

IV. Vocalise, Sergej Rachmaninoff
Inna Demenkova en Luba Podgayskaya

V. Pas de deux Voorbij Gegaan
Rudi van Dantzig
Maia Makhateli en Jakob Feyferlik
12 Études opus 25, no.7, Frédéric Chopin
Michael Mouratch

VI. Bogdan Khmelnytsky, Konstantyn Dankevych
‘Bogdan’s monoloog’
Maksym Nazarenko en Luba Podgayskaya

VII. Pater Noster, Nicolas Kedroff
(koor)

VIII. Symfonie nr. 8, Franz Shubert
Tweede deel
(orkest)

IX. Ave verum corpus, Wolfgang Amadeus Mozart
(strijkorkest en koor)

Artiesten
Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest
Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest
Lees meer

Bestel kaarten

De ticketverkoop voor Opera & Ballet voor Oekraïne start op maandag 7 maart. Als bezoeker bepaalt u zelf hoeveel u betaalt voor een ticket, en dus hoeveel u doneert. De startprijs is € 30, maar u kunt er ook voor kiezen om meer te doneren. De volledige opbrengst van het benefietconcert zal worden gedoneerd aan Giro 555. Daarnaast bieden wij op zondag 13 maart de mogelijkheid om in het theater een donatie te doen voorafgaand en na afloop van het concert.

Tickets worden geladen...

Ook is het nog steeds mogelijk om Oekraïne op uw eigen manier te steunen. Want ieder beetje helpt en elke hulp is welkom. Doneer direct aan Giro 555 via de link hieronder of kijk op vluchtelingenwerk.nl of UNHCR.org op welke andere manieren u de inwoners van Oekraïne kunt steunen.  

hArtforUkraine - Koor van De Nationale Opera zingt een gebed voor Oekraïne

hArtforUkraine - Koor van De Nationale Opera zingt een gebed voor Oekraïne