Speeldata

12-16 april 2025

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Studio Boekman

Duur

0:40

Tickets

Vanaf € 10

Mannetje Jas

Ballet naar het gelijknamige prentenboek van Sieb Posthuma

Of het nu winter is of zomer: Mannetje Jas heeft het altijd ijs- en ijskoud. Bibberend gaat hij op zoek naar warmte, maar zelfs een dikke laag winterjassen wil niet helpen. Is er dan helemaal niets dat ervoor kan zorgen dat Mannetje Jas stopt met rillen?

Ballet naar het gelijknamige prentenboek van Sieb Posthuma

Choreograaf Wubkje Kuindersma bewerkte het roerende prentenboek Mannetje Jas tot een ballet voor de allerkleinsten. Een hartverwarmende voorstelling over de ontdekking dat sommige dingen in je leven beter gaan als je samen bent. 

Wubkje Kuindersma is Young Creative Associate van Het Nationale Ballet. De verbinding tussen mensen is een belangrijk thema in haar werk. Ze werkt graag samen met andere kunstenaars en doet dat in dit geval met componist Anthony Fiumara, die ook de muziek schreef voor eerdere choreografieën van haar hand. 

Iemand die je kan verwarmen

Met zijn heerlijke, fantasievolle tekenstijl ontwierp Sieb Posthuma (1960–2014) enige jaren geleden de kleurrijke wereld voor Ted Brandsens nieuwe productie van de balletklassieker Coppelia voor Het Nationale Ballet. Het is voor het gezelschap een feest om weer met Posthuma’s werk aan de slag te kunnen gaan, ditmaal door een van zijn boeken te bewerken tot een nieuw jeugdballet.

Start kaartverkoop

De reguliere kaartverkoop voor Mannetje Jas start op 22 augustus 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.

Credits

Jeugdvoorstelling (4+)

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, geschreven en geïllustreerd door Sieb Posthuma. 

Choreografie  Wubkje Kuindersma 
Muziek  Anthony Fiumara

Schoolvoorstellingen 
Speciaal voor het basisonderwijs worden er besloten schoolvoorstellingen aangeboden. Kijk hier voor meer informatie.

Prijzen kaarten

  • CJP, Stadspas & Jeugd t/m 16 jaar: € 10,00
  • Volwassenen: € 12,50

Alle prijzen zijn exclusief boekingskosten (€ 2 per kaart).

Bestel kaarten

De reguliere kaartverkoop voor Mannetje Jas start op 22 augustus 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.

loading Tickets worden geladen...

Founding partner programmering Studio Boekman

Kindermuziekweek logo

Kindermuziekweek

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. Ook Nationale Opera & Ballet neemt zoals ieder jaar deel aan deze feestelijke week.