Flory Curescu

Flory Curescu

Danser

Flory Curescu, afgestudeerd als uitvoerend danser aan Codarts, de Rotterdamse Dansacademie, heeft tijdens haar opleiding in stukken gedanst van toonaangevende choreografen zoals Jiři Kylián, Nacho Duato, Samir Calixto en Martha Graham. Naast moderne dans heeft ze ervaring opgedaan in acteren en diverse dansstijlen, zoals hip hop en jazz.

Ze heeft onder meer gedanst bij dansgezelschappen zoals De Stilte, Samadhi Dance Company, Lonneke van Leth Dans en met verschillende choreografen in zowel Nederland als België samengewerkt. Ze heeft in verschillende opera producties gedanst van Opéra Royal de Wallonië-Liège, de Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera in Amsterdam.

Bij het Internationaal Theater Amsterdam heeft ze meegedaan aan de productie Age of Rage van Ivo van Hove en Wim Vandekeybus, waarbij ze voorstellingen heeft verzorgd in Amsterdam, Antwerpen en Parijs.

Naast haar werk in het theater was ze te zien in de films De Dirigent en Sisyphus at Work.

Daarnaast was ze te zien in de korte dansfilm Expose, die meerdere prijzen heeft gewonnen. Haar veelzijdige talent bracht haar ook op het podium van diverse evenementen, variërend van Defqon1 tot het klassieke Top 400-concert van NPO4.

Laatste update: 08-04-2024