Speeldata

t/m 25 april 2021

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Online

Duur

0:22

Tickets

Gratis

In and out

Less is more

Na Hans van Manen Variations presenteert Het Nationale Ballet nóg een juweel uit de schatkist van Hans van Manen: In and Out. Een choreografie met twaalf dansers van de Junior Company en drie kasten, belooft een interessante avond.

Less is more

Meester der limieten

Hans van Manen staat bekend als de meester der limieten. Figuurlijk, omdat er geen sprake is van onnodige decoratie en versiering; dans in zijn puurste vorm is zijn handelsmerk. Less is more zijn motto. Maar ook letterlijk is hij de meester der limieten: Van Manen legt zichzelf graag beperkingen op.

Bij In and out doet hij dit in de ruimtelijke zin met de set van drie kasten, waar twaalf dansers continu in verdwijnen en weer uit tevoorschijn komen. Het ene moment zitten ze met zijn allen in een kastje, het volgende moment hangen, kruipen en klimmen ze over de drie kasten, en vervolgens stormen ze over het podium. Aanvankelijk is de sfeer speels, licht en sexy, maar wanneer Nina Hagen het in de muziek overneemt van Laurie Anderson, wordt de sfeer agressief en giftig. 

In and out
In and out

Junior company

Met de oprichting van de Junior Company in 2013 hebben Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie een belangrijke springplank voor jonge dansers gecreëerd. De Junior Company slaat een brug tussen opleiding en beroepspraktijk.

in de media
Lovende reacties

Met zijn ironie, venijn én houdingen die volgens de klassieke wetten ‘verboden’ zijn, biedt het [In and out, red.] [...] het publiek – dat als vanouds juichend uit de stoelen rees – nog steeds verrassingen.

19 april
van ons publiek

Wonderful young dancers! Fantastic choreography! Viva Hans Van Manen!🌹🎶👏

- Silvano

👏👏👏 wat een mooie choreografie en uitvoering. Heb genoten!

- Danielle

Geweldig! en vooral die muziek van Nina Hagen daarbij. Briljant!

- Jeanneke

Thanks guys! Beautiful and captivating performance; I so enjoyed watching it! Hope to see you live in theater again soon!

- Trudie

DE JUNIOR COMPANY WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR