Speeldata

T/m 25 april

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Online

Duur

0:22

Tickets

Gratis

In and out

Less is more

Na Hans van Manen Variations presenteert Het Nationale Ballet nóg een juweel uit de schatkist van Hans van Manen: In and Out. Een choreografie met twaalf dansers van de Junior Company en drie kasten, belooft een interessante avond.

Less is more

Meester der limieten

Hans van Manen staat bekend als de meester der limieten. Figuurlijk, omdat er geen sprake is van onnodige decoratie en versiering; dans in zijn puurste vorm is zijn handelsmerk. Less is more zijn motto. Maar ook letterlijk is hij de meester der limieten: Van Manen legt zichzelf graag beperkingen op.

Bij In and out doet hij dit in de ruimtelijke zin met de set van drie kasten, waar twaalf dansers continu in verdwijnen en weer uit tevoorschijn komen. Het ene moment zitten ze met zijn allen in een kastje, het volgende moment hangen, kruipen en klimmen ze over de drie kasten, en vervolgens stormen ze over het podium. Aanvankelijk is de sfeer speels, licht en sexy, maar wanneer Nina Hagen het in de muziek overneemt van Laurie Anderson, wordt de sfeer agressief en giftig. 

In and out

Donderdag 25 maart om 17:30 is de première van In and Out gratis, op deze pagina van onze website, te bekijken. De voorstelling zal een maand beschikbaar blijven, dus van 25 maart tot en met 25 april, kies zelf het perfecte moment om de stream te bekijken vanuit je thuistheater!

Al 12.500 keer bekeken!

In and out
makers & cast

Junior company

Met de oprichting van de Junior Company in 2013 hebben Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie een belangrijke springplank voor jonge dansers gecreëerd. De Junior Company slaat een brug tussen opleiding en beroepspraktijk.

Lovende reacties
in de media
19 april

Met zijn ironie, venijn én houdingen die volgens de klassieke wetten ‘verboden’ zijn, biedt het [In and out, red.] [...] het publiek – dat als vanouds juichend uit de stoelen rees – nog steeds verrassingen.

van ons publiek

Wonderful young dancers! Fantastic choreography! Viva Hans Van Manen!🌹🎶👏

- Silvano

👏👏👏 wat een mooie choreografie en uitvoering. Heb genoten!

- Danielle

Geweldig! en vooral die muziek van Nina Hagen daarbij. Briljant!

- Jeanneke

Thanks guys! Beautiful and captivating performance; I so enjoyed watching it! Hope to see you live in theater again soon!

- Trudie
Anderen bekeken ook

Wereld
première

METAMORPHOSIS
Ballet
METAMORPHOSIS
29 april - 29 oktober | Online dansfilm
Nationale Opera & Ballet, Online

Uitgaande van de klassieke ballettechniek creëert de Britse choreograaf David Dawson...

info & tickets

DE JUNIOR COMPANY WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR