Speeldata

27 oktober - 3 november 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Studio Boekman

Duur

n.n.b.

Tickets

Vanaf € 12,50

Lennox campagnebeeld; jongen met maanketting en boek 'Lennox'

Spannend kinderboek wordt groovy jeugdopera (8+)

“Binnenkort wilde Lennox graag dapper worden. En het liefst zo snel mogelijk. Daar was hij nu wel aan toe. Voor een jongen die nog niet dapper was, zag Lennox er gelukkig wel behoorlijk cool uit.” Een muzikaal verhaal over moed, vriendschap, en de ontdekking dat je wereld groter wordt als je meer weet.

Foto: Michiel Spijkers

Spannend kinderboek wordt groovy jeugdopera (8+)

Lennox weet dat zijn vader lijdt aan een mysterieuze ziekte. Als hij op weg naar het Onzichtbare Ziekenhuis ook nog eens zijn geluksketting vergeet mee te nemen, besluit Lennox samen met zijn beste vriendin achter zijn vader aan te gaan. RIGHTABOUTNOW INC. en De Nationale Opera bewerken het spannende kinderboek Lennox en de gouden sikkel tot een groovy opera.

Op basis van het gelauwerde boek

Voor het oorspronkelijke boek ontving schrijver Zindzi Zevenbergen in 2022 de Zilveren Griffel; illustratoren Hedy Tjin en Brian Elstak wonnen het Zilveren Penseel. Hun beweeglijke illustraties zijn een grote visuele inspiratiebron voor deze voorstelling.

Multi-instrumentalist en producer Bnnyhunna (Benjamin Ankomah) schrijft met Lennox zijn eerste opera. Voor zijn muziek op het snijpunt van jazz, gospel, afro en hiphop, ontving hij in 2023 de Buma Music in Media Award. Voor de compositie van Lennox werkt Bnnyhunna samen met Neo Muyanga, de componist van Hoe Anansi the stories of the world bevrijdde.

De Nationale Opera werkt al enige jaren samen met RIGHTABOUTNOW INC., onder meer voor de jaarlijkse viering van Keti Koti in ons theater. Lennox wordt de eerste volledige voorstelling die we coproduceren met het interdisciplinaire urban productiehuis.

Bestel deze voorstelling nu in een serie

Wil je Lennox niet missen? Met een serie verzeker je jezelf alvast van een kaartje! Je hebt namelijk al vóór de reguliere kaartverkoop toegang tot alle data, prijzen en plaatsen in seizoen 2024-2025. Je kunt al een serie samenstellen vanaf twee voorstellingen.

Profiteer snel van de voordelen: de serieverkoop loopt nog t/m 24 april.

Voorstellingsinformatie

Gezongen in het Nederlands

Compositie  Bnnyhunna (Benjamin Ankomah) in samenwerking met Neo Muyanga

Libretto  Maarten van Hinte, naar het boek Lennox en de gouden sikkel van Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin en Brian Elstak

Regie  Marjorie Boston
Dramaturgie  Wout van Tongeren

Compositie-opdracht en coproductie van De Nationale Opera en RIGHTABOUTNOW INC.

Schoolvoorstellingen
Speciaal voor het basisonderwijs worden besloten schoolvoorstellingen aangeboden. Lees meer over de schoolvoorstellingen.

Het oorspronkelijke boek van Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin en Brian Elstak is uitgegeven door Uitgeverij De Harmonie, Amsterdam, 2021.

Prijzen kaarten

  • CJP, Stadspas & Jeugd t/m 16 jaar: € 12,50
  • Volwassenen: € 15,00

Alle prijzen zijn exclusief boekingskosten (€ 2 per kaart).

Bestel kaarten

Wil je Lennox niet missen? Met een serie verzeker je jezelf alvast van een kaartje! Je hebt namelijk al vóór de reguliere kaartverkoop toegang tot alle data, prijzen en plaatsen in seizoen 2024-2025. Je kunt al een serie samenstellen vanaf twee voorstellingen. Profiteer snel van de voordelen: de serieverkoop loopt nog t/m 24 april.

De reguliere kaartverkoop voor Lennox start op 7 mei 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.

loading Tickets worden geladen...

Founding partner programmering Studio Boekman