Speeldata

10-29 mei

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

3:05, incl. 1 pauze

Tickets

Vanaf €28

Anna Bolena

De prijs van de kroon

‘Succes, Triomf, Delirium!’ – klonk het uitzinnige publiek in 1830 bij de première van Anna Bolena in Milaan. De opera over het lot van de Engelse koningin zorgde voor een van de indrukwekkendste momenten uit de carrière van belcantocomponist Donizetti. Hij vertaalde in zijn prachtige, melodieuze muziek het historische gegeven naar een wereld van intense emoties en weet ons als geen ander nog steeds diep te raken.

De prijs van de kroon

Anna Bolena heeft het leven van Anne Boleyn, de moeder van koningin Elisabeth I, tot onderwerp. Zij is de tweede vrouw van Hendrik VIII en wordt door hem aan de kant geschoven voor zijn nieuwe minnares Jane Seymour. Het is een opera over macht, passie, eer en kwetsbaarheid met dodelijke gevolgen en dat alles in een woelig tijdperk.

 

Aftrap van de trilogie

De regisseur Jetske Mijnssen, een van Nederlands toptalenten in de internationale operaregie en winnaar van de ‘Grand Prix de la Critique’ in 2016, debuteert bij De Nationale Opera. De muzikale leiding is in handen van de Italiaanse dirigent Enrique Mazzola, de nieuwe chef-dirigent van de Chicago Lyric Opera. Hij wordt wereldwijd erkend als de belcantospecialist bij uitstek en leidt in Amsterdam het Nederlands Kamerorkest.

Voor deze productie is een geweldige cast aangetrokken, met grote stemmen en sterke theaterpersoonlijkheden. De fantastische Letse sopraan Marina Rebeka, die als een van de weinigen ter wereld alledrie de Donizetti-koninginnen kan vertolken, zingt de rol van Anna Bolena.

Voorstellingsinformatie

Libretto  Felice Romani

Muzikale leiding  Enrique Mazzola
Regie  Jetske Mijnssen
Decor  Ben Baur
Kostuums  Klaus Bruns
Licht  Franck Evin
Choreografie  Lillian Stillwell
Dramaturgie  Luc Joosten

Enrico VIII  Adrian Sâmpetrean
Anna Bolena  Marina Rebeka
Giovanna Seymour  Raffaella Lupinacci
Lord Riccardo Percy  Ismael Jordi
Lord Rochefort  Frederik Bergman
Smeton  Cecilia Molinari
Signor Hervey  Ian Castro*

* De Nationale Opera Studio

Orkest  Nederlands Kamerorkest
Koor  Koor van De Nationale Opera

Coproductie met Palau de les Arts Reina Sofia (Valencia) en Teatro di San Carlo (Napels)

Lyrische tragedie in twee bedrijven (1830)
Gezongen in het Italiaans

Gratis programmaboek

Klik op de link hieronder en ontvang vóór de première het online programmaboek. Hierin kunt u prachtige beelden bewonderen en alles lezen over de muziek en cast!

Bestel kaarten

Ook in deze onzekere tijden werken wij hard door om u, zodra dit weer mogelijk is, veilig prachtige voorstellingen te kunnen brengen. Voor een aantal voorstellingen kunt u op dit moment al zonder risico kaarten boeken. Als een voorstelling onverhoopt toch niet door kan gaan, gaan we op zoek naar een nieuwe datum of u krijgt u het aankoopbedrag terug. Kijk samen met ons uit naar het moment waarop we u weer mogen verwelkomen en bezoek straks weer als eerste ons theater!

Om uw bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgt Nationale Opera & Ballet de richtlijnen van het RIVM. Lees meer

Tickets worden geladen...
Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest

Al ruim 30 jaar is het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest de primaire orkestpartner van De Nationale Opera. Het wordt gerekend tot de beste operaorkesten ter wereld. Het Concertgebouw in Amsterdam is het vaste hoofdpodium voor de concerten van het orkest. Naast de programma’s met chef-dirigent Lorenzo Viotti en Gordan Nikolić (muzikaal leider van het Nederlands Kamerorkest) wordt samengewerkt met internationaal gerenommeerde gastdirigenten en -solisten en met vertegenwoordigers van een nieuwe generatie topmusici.

Nederlands Kamerorkest

Het orkest maakt klassieke muziek bereikbaar voor iedereen die ervoor open staat. Op talloze avontuurlijke en ongebruikelijke podia brengt het orkest via muziek mensen samen en zorgt zo voor de mooiste muziekervaring voor zowel klassieke fijnproevers als nieuwe luisteraars. Met zijn gastvrije thuiszaal, de NedPhO-Koepel in de Amsterdamse Indische buurt, staat het orkest midden in de samenleving. In seizoen 2021-2022 speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest de openingsproductie Der Zwerg en de DNO-producties Missa in tempore belliLa traviata, de wereldpremière Eurydice – Die Liebenden, blind en Tosca. Het Nederlands Kamerorkest zal te horen zijn in Don Giovanni en Anna Bolena.

Inleiding

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt een inleiding plaats, met achtergrondinformatie die uw theaterbezoek kan verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs.

Tijd: 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling
Plaats: Odeonzaal; ingang tussen de even en oneven garderobes

De Nationale Opera Studio wordt mogelijk gemaakt door

Anderen bekeken ook

WERELD-
PREMIÈRE

I have missed you forever
Opera
I have missed you forever
12-18 maart | 5 voorstellingen
Internationaal Theater Amsterdam, Grote zaal

In een verlaten theater komen verschillende mensen bijeen voor een herdenkingsdienst...

info & tickets

NIEUWE
PRODUCTIE

Tosca
Opera
Tosca
12 april - 8 mei | 9 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar in het leven van de...

info & tickets

NIEUWE
PRODUCTIE

Der Freischütz
Opera
Der Freischütz
3-25 juni | 8 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Het verhaal van Der Freischütz ademt met zijn duivels, geesten en andere griezels volop de...

info & tickets
NOB visual

Opera & ballet online

Nooit genoeg van opera? Ontdek meer dan 2.584 uur aan:

  • aria's en operafragmenten
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen