Ian Castro
Foto: Eduardus Lee

Ian Castro

Tenor

Ian Castro is een Puerto Ricaans-Amerikaanse tenor die in 2021 zijn Master of Music behaalde aan The Juilliard School onder begeleiding van Edith Wiens. Datzelfde jaar kreeg Ian de Kinesis Scholarship van het fonds van de New York Opera om als jonge artiest zijn opleiding bij De Nationale Opera voort te zetten. 

Hij heeft onlangs bij De Nationale Opera opgetreden als Le Remendado in Carmen in het seizoen 2022/2023. Ians volgende rol dit seizoen is Prins Nicola in Operetta Land - een nieuwe productie van Steef de Jong met muziek van Johann Strauss jr., Jacques Offenbach, Arthur Sullivan en anderen. Tijdens zijn eerste jaar bij De Nationale Opera Studio heeft Ian opgetreden als Gastone in Verdi's La Traviata en Signore Hervey in Donizetti's Anna Bolena.  

Ians eerdere rollen omvatten Ferrando in Cosí fan Tutte bij Light Opera of New Jersey, de Male Chorus in Brittens The Rape of Lucretia voor Montclair State University, Nemorino in L'elisir d'amore en John Adams in Virgil Thomsons The Mother of Us All in samenwerking met New York Philharmonic en MetLiveArts voor The Juilliard School. Andere voorstellingen omvatten Mendelssohns Elias bij de Vocal Academy van het Aix-en-Provence Festival en Rossini's Petite Messe Solennelle met het Toonkunstkoor Amsterdam. 

Laatste update: 13-10-2022