Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling. Personen met Afrikaanse roots hebben zich hier geworteld en zijn in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Hun talenten en prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.

De Black Achievement Month vindt dit jaar voor de zevende keer plaats. Het is een erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. De rijkdom aan talenten en expertise rechtvaardigt dit initiatief en is tevens een ode aan diversiteit en nieuw burgerschap. Op deze wijze wordt ook bijgedragen aan een evenwichtige beeldvorming van personen met Afrikaanse roots. Een beeldvorming die te vaak is bepaald door dat wat in de slavernij en koloniale tijd over personen van Afrikaanse afkomst is gezegd en geschreven.

Dit programma komt mede tot stand in samenwerking met stichting Black Achievement Month, onder leiding van John Leerdam.

voorstellingen

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Perle Noire
Opera
Celebrating Diversity - Een avond rondom Perle Noire: Meditations for Joséphine
9 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Ze was een ongekend populair artiest, burgerrechtenactivist én verzetsheld. Haar hele...

info & tickets

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Blue
Opera
Celebrating Diversity – Een avond rondom de opera Blue
16 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Geïnspireerd door het Amerika van vandaag is Blue een intiem portret van een zwart gezin...

info & tickets

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Sebia Plantefève-Castryck
Ballet
Celebrating Diversity – Een avond van Het Nationale Ballet
23 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Het derde programma dat in het kader van ‘Celebrating Diversity’ bij Nationale Opera &...

info & tickets
Davi Ramos

Davi Ramos

Dit jaar is Davi Ramos ambassadeur van de Black Achievement Month. Davi werd geboren in Rio de Janeiro (Brazilië) en studeerde aan balletscholen in Brazilië en Londen, voordat hij in 2019 werd toegelaten tot de Junior Company van Het Nationale Ballet. Met ingang van seizoen 2022/2023 is hij gepromoveerd tot coryphée bij Het Nationale Ballet.

Foto: Jonathan Hoost

BAM Magazine

Speciaal voor Black Achievement Month stelt Nationale Opera & Ballet een een magazine samen. Zodra dit magazine gereed is, kunt u de digitale versie bestellen via deze pagina.