Campagnebeelden The Shell Trial & Il trittico
Foto’s: Marta Syrko

NO&B x Trees for All

21 augustus 2023

We vinden het belangrijk om op een duurzame manier kunst te creëren zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de magie op ons toneel. De opera’s The Shell Trial en Il trittico zijn de eerste twee producties in een reeks die volgens onze Green Deal worden geproduceerd. Daarmee wordt hun milieu-impact zo klein mogelijk gehouden. Om de onvermijdelijke uitstoot van die voorstellingen verder te compenseren, werkt Nationale Opera & Ballet samen met Trees for All en ons publiek kan daaraan bijdragen.

De Green Deal vraagt van de creatieve teams dat ze ontwerpen bedenken met zo ‘groen’ mogelijke materialen die zo optimaal mogelijk worden ingezet. Ook wordt er aandacht besteed aan zaken als hergebruik van decors en kostuums, en aan manieren om het aantal reizen te beperken. Maar ondanks deze inspanningen is het niet mogelijk om de uitstoot helemaal tot nul te reduceren.

 

Duurzame bosprojecten

Om de onvermijdelijke uitstoot van ‘Green Deal-opera’s’ The Shell Trial en Ill trittico te compenseren, gaat Nationale Opera & Ballet daarom de samenwerking aan met Trees for All; een CBF erkend goed doel. Trees for All plant bomen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

Bezoekers van The Shell Trial of Il trittico krijgen de mogelijkheid een extra bijdrage te leveren aan twee duurzame bosprojecten: een nieuw leembos in het Brabantse Groene Woud en het herstel van het tropisch bos en leefgebied van de orang-oetan in Borneo.

 

U kunt meedoen

Ook u kunt bijdragen aan deze duurzame bosprojecten. Wanneer u online een ticket koopt voor The Shell Trial of Il trittico, ziet u in het betalingsproces hoe u een extra bedrag kunt toevoegen. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar Trees for All.

 

Ons doel

Wij willen The Shell Trial zo duurzaam mogelijk creëren en met de samenwerking met Trees for All verkennen we hoe we ons publiek kunnen betrekken bij onze duurzaamheidsmissie.