Elenora Hu
Foto: Bram Schilling

Elenora Hu

Sopraan

Elenora Hu werd geboren in Delft. Na haar opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden richtte ze zich op haar zangstudies aan het HKU Utrechts Conservatorium bij Dobrinka Yankova en daarbuiten bij Nelly Miricioiu.

In 2018 maakte Elenora haar operadebuut als de Gravin in Le Nozze di Figaro tijdens het Mediterranean Opera Studio Festival in Sicilië. Bovendien stond ze ook op het podium van De Nationale Opera tijdens Hoe ANANSI the stories of the world bevrijdde als één van de hornets. Als recitalist treedt Elenora regelmatig op met haar coach, Gilbert den Broeder, met wie ze in januari 2020 Deità Silvane van Ottorino Respighi ten gehore bracht in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Samen met sopraan Roberta Alexander nam ze met deze pianist ook het radiorecital American Songs Remembered op, voor NTR Opera Live op NPO Radio 4.

Op Elenora’s palmares staan verschillende, belangrijke prijzen. Zo was zij prijswinnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2019) en de Royal Virginia Zeani Competition (2019). In 2021 won ze bovendien de TV-operawedstrijd ARIA van Omroep MAX, waarin verschillende jonge operazangers het tegen elkaar opnamen om een studiebeurs te winnen die hen de kans gaf deel te worden van De Nationale Opera Studio. Als winnares van deze competitie zal Elenora vanaf januari 2022 deel uitmaken Elenora lid van De Nationale Opera Studio .

“Opera is voor mij de ultieme samensmelting van zielen uit het heden en verleden. Als zanger en artiest is het zowel een privilege als een verantwoordelijkheid om als medium te dienen tussen hun emoties, gedachten en ideeën. Ik ben ongelooflijk dankbaar om een deel te zijn van De Nationale Opera Studio en kijk uit naar de volgende stap in mijn ontwikkeling als zanger binnen een kunstvorm die nooit zal ophouden te ontroeren.”

 

CV