Bezoekers in de foyer

Voor aanvang

Heeft u een voorstelling in de Grote Zaal, dan gaat de hoofdingang twee uur voor aanvang open. U kunt dan terecht in het Theatercafé of in de Foyer Studio Boekman. Een uur voor de voorstelling gaat ook de foyer van de Grote Zaal open. 

Bij een voorstelling in Studio Boekman gaat de hoofdingang een uur voor aanvang open. U kunt dan terecht in het Theatercafé of de Foyer Studio Boekman.

Een inleiding tijdens OFF 2022 in het Souterrain

Inleiding

Voorafgaand aan elke voorstelling in de Grote Zaal geeft een van onze experts een inspirerende inleiding, met achtergrondinformatie die uw theaterbezoek kan verdiepen. Die inleiding start drie kwartier voor aanvang en vindt plaats in het souterrain. Ze zijn in het Nederlands en gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs. De voorstellingen in Studio Boekman kennen geen inleiding.

Grote Zaal met fluwelen rode stoelen gevuld met publiek

Placering

De Grote Zaal is opgedeeld in drie niveaus: zaalniveau, 1e balkon en 2e balkon. De plaatsen met oneven nummers bevinden zich aan de linkerkant van de zaal (gebruik de linkeringang ‘Oneven’), plaatsen met even nummers vindt u aan de rechterkant van de zaal (gebruik ingang ‘Even’). Bekijk hier de zaalplattegrond voor opera of ballet.

De voorstellingen in Studio Boekman zijn ongeplaceerd. Als daar de zaaldeuren opengaan, kunt u zelf een plaats kiezen.

Scènefoto van Die ersten Menschen

Boventitels

In de Grote Zaal is er boventiteling op alle rangen aanwezig, zowel in het Nederlands als in het Engels. In Studio Boekman is geen boventiteling beschikbaar.

Studio Boekman tijdens De theorie van alles

Maximumaantal bezoekers

De capaciteit van de Grote Zaal bestaat uit circa 1600 bezoekers. Studio Boekman biedt plaats aan 177 bezoekers.

Laatkomers

Na aanvang van de voorstelling mag u de zaal niet meer in. Dit doen we om de artiesten en zittende bezoekers niet te storen. Plan uw reis daarom zorgvuldig.

Als u te laat bent voor een voorstelling in de Grote Zaal, kunt u die in de foyer op schermen volgen. Na de pauze kunt u alsnog plaatsnemen in de zaal. Als u te laat bent voor een voorstelling in Studio Boekman, kunt u wachten aan de bar en na de pauze naar uw plaats in de zaal gaan.

Bezoeker in de Foyer

Huisregels

We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons prettig voelt. Daarom hanteren we een aantal huisregels en bezoekersvoorwaarden.

Vrouw overhandigt haar jas bij de garderobe bij de Grote Zaal

Garderobe: gratis en verplicht

Zowel bij de Grote Zaal als bij Studio Boekman zijn er gratis bewaakte garderobes. Hier kunt u uw jas of tas (groter dan een A4-formaat) achterlaten. Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan om deze items mee de zaal in te nemen.

Pin-only

Nationale Opera & Ballet hanteert een pin-only beleid, zodat we u sneller en veiliger van dienst kunnen zijn. Bij de bar, winkel en de kassa kunt u (contactloos) pinnen.

Theatermedewerker achter de bar

Eten en drinken

In de pauzes en voor en na voorstellingen in de Grote Zaal kunt u bij een van de bars in de foyer terecht voor snacks en zoetigheden. Bij voorstellingen in de Grote Zaal is het ook mogelijk om uw drankjes vooraf te bestellen. Dit kan gemakkelijk online via deze pagina. Zo hoeft u niet in de rij te staan en helpt u ons verspilling tegen te gaan.

We heten u ook graag welkom in ons nieuwe Theatercafé, naast Studio Boekman. Meer informatie over het aanbod en de openingstijden van het Theatercafé vindt u hier.

Winkel en webshop

Onze winkel zit in de foyer bij de Grote Zaal. U kunt er een programmaboek of libretto aanschaffen, met de originele tekst en een Nederlandse vertaling.

In onze webshop vindt u posters, boeken en meer.

Contact

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u een vraag? We helpen u graag!

 

Neem contact met ons op:

Via e-mail
klantenservice@operaballet.nl (ook voor vragen over de serieverkoop)

Telefonisch:
020 625 5455. De klantenservice is telefonisch bereikbaar op:

- Maandag tot en met vrijdag van 12.00 - 18.00 uur.
- Zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 - 15.00 uur. 
- Na 18.00 uur uitsluitend voor vragen m.b.t. de avondvoorstelling; 
   020 - 5518119.

Op zon- en feestdagen zonder voorstelling is de klantenservice gesloten.

Kassa
De fysieke kassa van Nationale Opera & Ballet vindt u direct na binnenkomst door de hoofdingang aan uw linkerhand. De kassa is alleen geopend op dagen waarop er voorstellingen plaatsvinden.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog andere vragen? Via onderstaande link vindt u antwoorden op vragen over bezoek, kaarten, randprogrammering en overige activiteiten.