Kaartverkoop

Informatie over losse kaartverkoop aan de kassa en online, abonnementen en series, betaalwijzen, kortingen, de ruilservice, de zaalplattegrond, inleidingen bij voorstellingen en de webshop.

Kaarten

Kaarten kunt u kopen op de volgende drie manieren:

  • Via deze website, daarvoor selecteert u de voorstelling via programma en daarna 'koop kaarten’
  • Telefonisch via onze klantenservice 020 6255455. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 12.00 uur - 18.00 uur (of tot aanvang voorstelling); op zaterdag en zondag van 12.00 uur – 15.00 uur (op zondagen en feestdagen, zonder voorstelling, zijn we gesloten).

Het verschuldigde bedrag kunt u betalen met creditcard (Visa, Mastercard, American Express), iDEAL, Podiumcadeaukaart of NOB Cadeaukaart. Voor bestellingen via telefoon of internet worden per kaart €2 boekingskosten gerekend (met een maximum van €20)

Via onderstaande link vindt u alle stappen die u moet doorlopen voor het aanschaffen van kaarten voor een voorstelling.

Abonnementen/series

Een abonnement/serie kent vele voordelen. Via onderstaande link vindt u de uitleg en alle voordelen van een abonnement/serie op een rij.

Ruilen

Reeds betaalde kaarten nemen wij niet terug, maar u kunt wel op twee manieren uw kaarten ruilen. U kunt uw aankoop rechtstreeks ruilen of verkopen via onze ruilservice. Deze service is kosteloos. Ook kunt u uw aankoop ruilen via de kassa. Dit kan alleen telefonisch en is mogelijk tot één dag voor de voorstelling, tenzij de kassa die dag gesloten is. In dat geval is ruilen via de kassa alleen mogelijk tot twee dagen voor de voorstelling. De kassa brengt € 3,00 per kaart in rekening voor deze service, plus de eventuele meerprijs. Controleer van tevoren alvast of er voldoende plaats in eenzelfde rang beschikbaar is op de datum van uw keuze. U kunt telefonisch contact opnemen met onze kassa via (020) 6 255 455.

Cadeaukaart

Met de Nationale Opera & Ballet cadeaukaart kunt u genieten van al het moois dat Nationale Opera & Ballet te bieden heeft.

Inleiding

Aan vrijwel iedere voorstelling van Nationale Opera & Ballet gaat een inleiding vooraf. De inleiding begint drie kwartier voor aanvang in de Odeonzaal (ingang begane grond) en is gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling. Er wordt gebruikgemaakt van geluidsversterking.

Rolstoelplaatsen

Kaarten voor de rolstoelplaatsen zijn alleen telefonisch of aan de kassa te bestellen.

Variabele prijzen

Bij alle voorstellingen hanteren we een systeem van oplopende toegangsprijzen. Afhankelijk van de vraag naar kaarten, stijgt de prijs.

Start losse kaartverkoop

Kaarten voor voorstellingen op een andere locatie dan Nationale Opera & Ballet zijn verkrijgbaar bij het theater waar de betreffende voorstelling te zien is. Voor het startpunt van de kaartverkoop voor andere voorstellingen in Nationale Opera & Ballet geldt dat dit wordt gecommuniceerd op deze website.

Kortingen

Nationale Opera & Ballet geeft korting op de toegangsprijs aan jeugd tot en met 16 jaar en bij het tonen van een CJP, Stadspas Amsterdam. Voor studenten geldt een last minute toegangsprijs van €19, verkrijgbaar aan de kassa vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten voor het studententarief zijn ook online te koop vanaf 13:00 uur op de dag van de voorstelling. Let op: bij binnenkomst in het theater moet de relevante kortingskaart of studentenpas getoond worden.

  • Klik hier voor een overzicht van alle kortingen
  • My Muse & Me-leden kunnen één dag voor de voorstelling van een productie tegen korting kaarten reserveren. Klik hier voor meer informatie.
  • Een groepsreservering is mogelijk vanaf 15 personen voor alle producties. Klik hier voor meer info. 
  • Voor programma's op maat, evenementen en arrangementen kunt u ook hier naar de mogelijkheden kijken.

Zaalplattegrond

Hieronder vindt u de Grote Zaal plattegronden voor de opera- en balletvoorstellingen.

Boventitels De Nationale Opera

Er is boventiteling vanaf alle rangen beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Uitverkocht?

Misschien kunt u toch nog bij de voorstelling aanwezig zijn wanneer deze is uitverkocht! Vanaf één uur voor aanvang zijn aan de Kassa namelijk volgnummers verkrijgbaar. Alle niet afgehaalde kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang verkocht, maximaal twee kaarten per persoon, in volgorde van opkomst.

Webshop

In onze officiële webshop vindt u de mooiste geschenken, boeken, DVD's en nog veel meer! Neem een kijkje in onze online winkel via onderstaande link.