Audities Opera

Vacature Koorlid

Over de functie
De missie van Nationale Opera & Ballet is ‘open up’: verrassend, relevant en betekenisvol blijven door een frisse benadering van het klassieke repertoire en door vernieuwing en experimenten verbindingen maken met andere kunstvormen, muziekstijlen en doelgroepen.

Het Koor van De Nationale Opera bestaat momenteel uit 50 vaste leden en kan bij grote producties uitgroeien tot meer dan 100 zangers. Nu breiden we het vaste koor uit en komen er vanwege pensionering vacatures vrij.

Het koor blinkt uit in een breed operarepertoire en gaat uitdagingen daarbuiten met veel enthousiasme aan. Naast de befaamde rijke koorklank staan de zangers uit het koor ook bekend om hun uitstekende theaterspel en acteerplezier.

Voor het Koor van De Nationale Opera zijn wij op zoek naar:

  • 2e Sopraan (3 FTE)*
  • 2e Alt (1 FTE)*
  • 1e Tenor (1 FTE)*
  • 2e Tenor (2 FTE)*
  • 2e Bas (3 FTE)*

*Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime functie.

Solliciteren kan via onze vacaturepagina.

Auditie (extra) Koor

Het vaste Koor van De Nationale Opera bestaat uit 50 zangers. Voor grote producties worden extra zangers met een afgeronde conservatoriumopleiding op projectbasis gecontracteerd. Om u aan te melden voor een selectieprocedure voor deze positie, kunt u gebruikmaken van het aanmeldformulier. Vervolgens kunt u worden uitgenodigd.

Wanneer wij op zoek zijn naar specifieke stemmen voor Het Vaste Koor van De Nationale Opera, zullen wij deze tijdig aangeven op de vacaturewebsite van De Nationale Opera.

Aanmeldingen worden alleen in behandeling genomen via het volledig ingevuld aanmeldformulier.

Voor meer informatie over dit proces kunt u contact opnemen met de koorleiding, koor@operaballet.nl

Auditie Opera Studio

De Nationale Opera Studio is een tweejarig programma waarin zeven jonge, getalenteerde zangers en twee repetitoren klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière. De Opera Studio combineert workshops en coaching met een breed scala aan professionele ervaringen. Artistiek leider is de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Het programma 2022-2023 is voor 7 zangers en 2 répétiteurs, die allen voltijds werkzaam zijn als gesalarieerde deelnemers bij De Nationale Opera voor een periode van maximaal twee jaar. De jonge artiesten worden ondergedompeld in het professionele leven van het bedrijf en worden begeleid bij elke stap in hun loopbaanontwikkeling door middel van een individueel programma op maat.

Opera studio