Seizoenspresentatie 2022/23

Nationale Opera & Ballet presenteert seizoen 2022/2023

29 maart 2022

Met veel plezier presenteren wij u het seizoen 2022/2023. Een bomvol seizoen, met maar liefst zestien operaproducties en elf balletproducties. Daarmee bevat het voor ieder wat wils: van nieuw tot klassiek en voor jong en oud. Opera en ballet om te ontdekken, te beleven en te bewonderen!

Na een roerig en leerzaam jaar kijken we uit naar al het moois dat we komend seizoen zullen brengen. Omdat we willen laten zien dat opera en ballet voor iedereen zijn en aan iedereen iets kunnen bieden, is er een variërend programma opgesteld. We brengen publiekslievelingen terug en presenteren een breed scala aan nieuwe producties, waarbij klassieke verhalen aan bod komen in actuele thema’s en gevestigde namen zich naast opkomende makers bevinden.

Bij De Nationale Opera zal het thema “La Liberté?” – de vrijheid, maar dan met een vraagteken – als leidraad dienen. In onze huidige wereld vormt vrijheid continu een uitdaging, en blijft het altijd de vraag hoe vrij we zijn als maatschappij en als individu. De nieuwe producties zullen daarop geen antwoord geven, maar bieden verschillende perspectieven op het onderwerp. Zowel in klassiekers als Bizets Carmen en Puccini’s Turandot, maar ook in actuele werken zoals de Amerikaanse opera Blue en de wereldpremière van Animal Farm komt ‘vrijheid’ in verschillende vormen terug.

Ook Het Nationale Ballet heeft prachtige klassiekers op het programma staan, waaronder Het Zwanenmeer en The Sleeping Beauty. Daartegenover presenteert het gezelschap een variatie aan nieuwe choreografieën, onder andere in Dawson, een combinatieprogramma van David Dawson en in New Moves, een productie waaraan verschillende nieuwe makers hun choreografische steentje bijdragen.

Voor jong publiek zijn er de opera Het meisje, de jager en de wolf, de bijzondere famillievoorstelling Operetta Land en de dansthriller Dorian, naar het boek van Oscar Wilde. En dat is nog lang niet alles…

Meer weten over het seizoen 2022/2023? De seizoenspresentatie vindt dit jaar plaats in de vorm van een talkshow, die online bij te wonen is! Sophie de Lint (directeur De Nationale Opera) en Ted Brandsen (directeur Het Nationale Ballet) vertellen u daarin uitgebreid wat u het komende jaar precies kan verwachten, en waar u alvast naar uit kunt kijken. Tot snel!