Young Gyu Choi in de gym

Matrix Fitness nieuwe fitnesspartner van Het Nationale Ballet

19 oktober 2022

Matrix Fitness is de nieuwe fitnesspartner van Het Nationale Ballet. De fitnessfabrikant tekent voor een partnership van drie jaar. Als onderdeel van dit partnership leverde Matrix Fitness alle apparatuur voor de nieuwe fitnessruimte van de dansers.

Matrix Fitness is de grootste fabrikant van professionele fitnesstoestellen in Nederland. Ambassadeurs van het bedrijf zijn Nederlandse topsporters als zeilster Marit Bouwmeester en atlete Femke Bol. Vanaf dit jaar kan het fitnessbedrijf bovendien Young Gyu Choi, eerste solist van Het Nationale Ballet, aan dit rijtje toevoegen.  

Om hun lichaam in topvorm te houden en om elke avond op het hoogste niveau te kunnen dansen, doen de dansers namelijk dagelijks aan krachttraining. Rutger Klauwers, hoofd van het gezondheidsteam van Het Nationale Ballet: “Ballet op internationaal topniveau is artistieke topsport en zeer uitdagend voor onze dansers. We hebben daarom geluk met de faciliteiten in de gym van Matrix Fitness. Hiermee hebben we alles in huis om onze dansers te kunnen ondersteunen in preventie, revalidatie en topprestaties.”

Anderzijds is ook Matrix Fitness trots om het partnership met Het Nationale Ballet aan te kondigen. Anne-Marie Kuiper, Director Marketing & Customer Service bij Matrix Fitness: “Ballet van wereldniveau is topsport; aan de voorstellingen op het toneel gaan vele uren training vooraf. We zijn er ongelofelijk trots op met de door ons ingerichte fitnessruimte een bijdrage te kunnen leveren aan de prestaties van de dansers op het podium!”

Ter illustratie van deze samenwerking produceerden Het Nationale Ballet en Matrix Fitness samen een bijzondere video waarin ambassadeur Young Gyu Choi het publiek meeneemt naar de wereld achter de glitter en glamour van het toneel en waarin hij laat zien dat balletdansers niet alleen kunstenaars zijn, maar bovenal topsporters.