Giselle campagnebeeld met Olga Smirnova
Foto: Marta Syrko

Giselle te zien in bioscopen wereldwijd

12 oktober 2023

Het Nationale Ballet en Pathé Live brengen Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante’s enscenering van Giselle naar bioscopen wereldwijd. De cast van deze Giselle bestaat onder meer uit eerste solisten Olga Smirnova (in de titelrol) en Jacopo Tissi (als Graaf Albrecht), begeleid door Het Balletorkest.

Olga Smirnova was, voor ze zich in maart 2022 bij Het Nationale Ballet voegde, tijdens haar tijd bij het Bolsjoj Ballet in Moskou al vaker te zien in bioscopen. Haar meest recente gefilmde optredens daar waren onder andere de rollen van Nikiya in La Bayadère (2019), Odette/Odile in Het Zwanenmeer en de titelrol in Giselle (2020). Smirnova is vorig jaar tevens verkozen tot ‘Danseres van het jaar’ door de lezers van het toonaangevende internationale tijdschrift Dance Europe.

Ook Jacopo Tissi, die zeer recent toetrad tot Het Nationale Ballet als eerste solist, heeft in zijn tijd in Rusland al deelgenomen aan significante live-uitzendingen in bioscopen. Zo was hij te zien als Prins Siegfried in Het Zwanenmeer (2020) en in Balanchine’s Diamond in Jewels (2022).

Pathé Live was – voordat de oorlog begon – twaalf jaar lang de producent van de bioscoopseries van het Bolsjoj Ballet. Nu brengt Pathé Live, samen met producent Bel Air Media, publieksfavoriet Olga Smirnova terug op het doek, zodat toeschouwers van over de hele wereld hun favoriete ster weer kunnen bewonderen – nu in haar nieuwe thuis bij Het Nationale Ballet.

  • Giselle is vanaf zondag 21 januari te zien in de bioscoop.