Het Lijflied campangebeeld

Het Lijflied

Een opera in het menselijk lichaam

Stel, je zou een kijkje kunnen nemen in je eigen lijf… Wat zou je zien en horen? En zou je jezelf misschien een beetje beter kunnen begrijpen als je weet wat er speelt in je binnenste?

Alma Terrasse en Lucas Wiegerink

De makers

Lees hier meer over de makers van deze opera, wat ze hebben gedaan om de opera te schrijven, of welke rollen ze spelen.

Scènefoto uit Het Lijflied

Hoe klinkt de opera?

Lees hier meer over hoe deze voorstelling klinkt.

Kostuum van Het Lijflied

Scenografie

Scenograaf voor deze opera was Lobke Houkes. Je leest hieronder meer over wie zij is, wat een scenograaf precies doet, en hoe ze voor deze voorstelling heeft gewerkt.

Tekening brein

Hoe klinkt jouw lijf?

Het is leuk om te fantaseren over geluiden die bij je lijf horen. Doe hieronder de opdrachten en ontdek meer over je eigen organen!

Laptop

Geluidsontwerp

In deze opera komen behalve stemmen van echte mensen, en live muziek door echte musici, ook geluiden voor die gemaakt zijn op een computer. Roel Snellebrand is geluidsontwerper en vertelt hier hoe hij zijn geluiden voor de voorstelling maakte.

Scènebeeld uit het Lijflied

Je lijf en je emoties

Met muziek kun je dingen vertellen die in woorden niet uit te drukken zijn. Bij muziek horen emoties, en emoties kunnen we voelen. Met ons lijf. Deze opera gaat over hoe emoties verbonden zijn met je lijf.

Lees hier meer!

Colofon

Ontwikkeling educatiemateriaal: Ineke Geleijns, Ewout Ganzevoort
Ontwerpen kostuums: Lobke Houkes
Tekeningen: Ewout Ganzevoort
Fotocredits: Scènefoto’s: Joost Milde / Foto Lobke Houkes: Amber-Helena Reisig / Foto Alma Terrasse: Florian David / Foto Lucas Wiegerink: Anna Perger
Ontwikkeling workshop: Ineke Geleijns, Frederike Palmen