Het Lijflied

Neem alvast een kijkje

Still uit een animatievideo over de voorstelling Het Lijflied

In Het Lijflied ga je mee op avontuur met Ina, die een reis maakt door haar lichaam. Ze luistert naar het potjeslatijn van haar omhooggevallen brein en laat zich opzwepen door haar daverende hartslag. In haar darmen ziet ze hoe een grote drol wordt bereid en samen met haar witte bloedlichaampjes gaat ze de strijd aan met een virus.

Als ze na alle spannende belevenissen weer naar buiten gaat, de wereld in, weet ze dat haar lijf een bondgenoot is waar ze op kan vertrouwen.

In de voorstelling komt een liedje voor wat in de klas gezongen wordt tijdens de workshop. Hierbij de noten van dat liedje, mocht je het met de klas nog eens willen zingen.

Meezinglied Het Lijflied

Opdrachten

  • Opdracht 1: Maak eerst een lijst van alle organen in je lichaam die je kent. Ga dan eens na: weet je eigenlijk wat ze allemaal precies doen in je lichaam?
  • Opdracht 2: Als jij een reis zou kunnen maken door je eigen lichaam, hoe zou die reis er dan uitzien? Welk orgaan zou je graag eens van dichtbij willen zien? Schrijf een verslag alsof je een spannende reis door je eigen lichaam maakt – als een piepkleine versie van jezelf!

Op deze website kan je al je organen bekijken en leren welke functie ze hebben: