De makers

Deze opera is verzonnen en gemaakt door componist Lucas Wiegerink. Hij schreef alle muziek die wordt gespeeld en gezongen door de 4 zangers en op de instrumenten. 

Alma Terrasse is de schrijver van het verhaal. Samen met Lucas maakte ze deze opera over een onderwerp wat hen allebei bezig houdt: het menselijk lichaam.

Lucas Wiegerink
Foto: Anna Perger

Componist Lucas Wiegerink

“Er zijn zoveel mooie lichaamsgeluiden. Zoals het geluid van zenuwen, die klinken als een krakende deur. En er zijn ontelbaar veel verborgen geluiden die we niet kunnen horen maar die vast en zeker prachtig zijn. Zelfs bacteriën maken geluid! Wat organen betreft: het regelmatige geluid van het hart vind ik schitterend. Maar mijn favoriete lichaamsgeluid is toch het onvoorspelbare en pruttelende geluid van de darm.”

Alma Terrasse
Foto: Florian David

Schrijver en regisseur Alma Terrasse

“Ik vind het leuk om te luisteren naar de hartslag van mensen van wie ik houd. Dat is heel geruststellend. Als ik zin heb om te spelen of plezier te maken, vind ik het nog steeds leuk om mijn maag te schudden en te luisteren naar het watergeluid dat je dan hoort. Het lichaam kan wonderlijke dingen; als het een stukje mist, kan het zichzelf soms zo herorganiseren dat het toch kan blijven werken!”

Om over na te denken:

Als jij een verhaal zou verzinnen waarin één van je organen de held is en een ander orgaan de schurk, wie zou dan wie zijn? En waarom?