Speeldata

14 dec 2019 - 1 jan 2020

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

2:20 uur, 1 pauze

Tickets

Niet beschikbaar

Notenkraker

Balletsprookje voor de hele familie

Notenkraker & Muizenkoning komt terug in seizoen 2024 - 2025! Kijk hier voor meer informatie

Stap in de wondere wereld van balletklassieker Notenkraker & Muizenkoning. In de decembermaand is voor jong en oud de verbeelding aan de macht. Schaatsers zwieren over de gracht, muizen vechten met speelgoedsoldaatjes en een toverlantaarn voert je naar verre landen. Een magisch uitje voor de hele familie.

In het seizoen 2021/2022 voert Het Nationale Ballet Notenkraker & Muizenkoning opnieuw uit. Meer informatie en tickets vindt u op deze pagina.

Balletsprookje voor de hele familie

Met hun Notenkraker & Muizenkoning, op de prachtige muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, hebben Wayne Eagling en Toer van Schayk het aloude Notenkraker-verhaal omgedoopt tot een oer-Hollandse productie. Van Schayk zorgde tevens voor een betoverend en tijdloos decor- en kostuumontwerp.

Met de vele toneelchangementen is de Notenkraker-productie een spectaculaire onderneming die je ongemerkt meevoert naar een feestelijke fantasiewereld. De schaatsers op de Amsterdamse gracht, de huiskamer die in Clara’s droom groeit en waarvan de wanden vervolgens tot een besneeuwd bos worden omgetoverd: het zijn scènes die het kind in iedere toeschouwer wakker maken.

Publieksfavoriet tijdens de feestdagen

Notenkraker & Muizenkoning, in de versie van Toer van Schayk en Wayne Eagling, is een van de meest succesvolle producties in de Nederlandse theatergeschiedenis. De voorstellingen van het ballet waren afgelopen jaar zó snel uitverkocht, dat Het Nationale Ballet de hartverwarmende balletklassieker – al door meer dan 325.000 mensen bezocht – tijdens de feestdagen weer terug brengt.

Notenkraker staand 2
Notenkraker staand

Bekijk de trailer!

Trailer De Notenkraker

Het verhaal

Het meisje Clara krijgt van haar raadselachtige suikeroom Drosselmeijer een notenkrakerpop. In haar droom verandert deze in een prins die verdacht veel lijkt op de knappe jongeman met wie ze danste op het sinterklaasfeest. Samen met haar ‘droomprins’ overwint Clara een muizenleger onder aanvoering van de boosaardige Muizenkoning, om daarna een ‘virtuele’ wereldreis te maken in de toverlantaarn van Drosselmeijer.

Notenkraker Anna T
Notenkraker sneeuwvlokje