Speeldata

18-20 september 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Studio Boekman

Duur

1:05, geen pauze

Tickets

Vanaf € 15

Lullaby

Hoe sus je je baby in slaap, terwijl de herrie van protesten buiten maar aanzwelt? Kun je je kind überhaupt wel tot rust laten komen, midden in een strijd om diens toekomst?

Lullaby volgt een vrouw die gevangen zit tussen haar veilige wereldje thuis en de drang om zich in de revolutie te storten, die buiten op straat gaande is. Op zoek naar een slaapliedje om zichzelf en haar baby te kalmeren, wagen ze zich samen de nacht in. Het wordt een confronterende en onverwachte reis, die haar uiteindelijk zowel het liedje als een persoonlijke (r)evolutie oplevert.

Lullaby: een solo opera

De voorstelling werd geschreven voor de gelauwerde sopraan Laura Bohn, met muziek van componist Kamala Sankaram. Zij weefde een soort klanklandschap van meditatieve slaapliedjes, protestliederen en jazzy ritmes, waarin stemgeluid, altviool en keyboard behendig samenkomen. Daarbij is de tekst van toneelschrijver Guillermo Calderón speels, soms absurd, maar ook hoopvol en vooral ontzettend eerlijk. Bedenker en regisseur Sjaron Minailo – bekend om zijn kenmerkende visuele en minimalistische stijl – vertaalt het monodrama naar een opera die zich langzaam ontvouwt als een thriller…

Credits

Componist  Kamala Sankaram
Libretto  Guillermo Calderón
Co-creator, regisseur & coproducent  Sjaron Minailo

Sopraan  Laura Bohn
Altviool  Gijs Kramers
Piano  Charlie Bo Meijering

Lichtontwerp  Samon Presland
Sounddesign  Petra Randewijk
Kostuumontwerp  Raphael R. Jacobs

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...

Trailer - Lullaby, A sung monodrama in one act

Lullaby thumbnail