Maya Gour
Eduardus Lee

Maya Gour

Mezzosopraan

Mezzosopraan Maya Gour, die zowel een Israëlische als een Portugese achtergrond heeft, rondde haar muzikale opleiding af aan de Mannes School of Music in New York City. Als een eerstejaars lid van De Nationale Opera Studio, werkte ze in het seizoen 2020/2021 al mee aan verschillende projecten, waaronder diverse recitals, twee radio-uitzendingen voor NPO Radio4 en de livestream van Donizetti Queens in Concert, welke werd gestreamd in mei 2021 en waarmee Maya haar debuut maakte bij De Nationale Opera.

In het seizoen 2021/2022 begint Maya haar tweede jaar als lid van De Nationale Opera Studio en vertolkt ze de rol van de derde Zofe in de seizoensopener Der Zwerg, onder leiding van Lorenzo Viotti. Daarnaast zal ze de rollen zingen van Flora in La traviata en page der Herodias in Salome.

“In my second year I am hoping to be able to perform more often to a live audience and to be able to use the tools I have learn last year in the DNO Studio. I am very excited for hopefully a season with live opera performances again!”