Jake Ingbar

Jake Ingbar

Countertenor

De Amerikaanse countertenor Jake Ingbar studeerde aan The Juilliard School in New York en Rice University in Houston. Vanaf seizoen 2023-24 voegde hij zich - als ontvanger van de Melinda & William vanden Heuvel Scholarship 2023 van de Opera Foundation - bij De Nationale Opera Studio.

Eerder, in de zomer van 2022, was Jake betrokken bij de Festivalacademie in Aix-en-Provence, waar hij te horen was in Pergolesi’s Li prodigi della divina grazia. Ook vertolkte hij al verschillende rollen op het podium van de Los Angeles Opera, en nam hij de rol van Leonardo op zich in El último sueño de Frida y Diego bij de San Francisco Opera. Tijdens de coronapandemie zou Ingbar debuteren op het Glimmerglass Festival als Il mago cristiano in Händels Rinaldo en met de NDR Radiophilharmonie als Tolomeo in Giulio Cesare in Hannover. Bij De Nationale Opera maakte Ingbar zijn debuut al eerder dit jaar, namelijk als Nireno in Giulio Cesare, in een regie van Calixto Bieito en onder leiding van Emmanuelle Haïm.

Naast de Scholarschip die Ingbar onlangs won, ontving hij eerder al de Richard Gold Career Grant en was hij tevens de winnaar van de Kennedy Center Young Soloists Competition. Eerdere beurzen ontving Ingbar van de George London Foundation en de Gerda Lissner Foundation.

In januari 2024 zingt Jake Ingbar de rol van Narciso in Agrippinate zien bij De Nationale Opera in Nationale Opera & Ballet. 

Laatste update: 07-12-2023