Bogdan Volkov
Monika Rittershaus

Bogdan Volkov

Tenor

Bogdan Volkov studeerde zang aan de Glier Kiev Institute of Music, en in 2013 studeerde hij af aan de Tchaikovsky Kiev National Academy of Music. Nadien was hij twee jaar lang lid van het Young Artists Program van het Russische Bolshoi theater. Gedurende deze periode maakte hij verschillende roldebuten, zoals Simpleton in Boris Godunov (Mussorgsky), Mozart in Mozart and Salieri (Korsakov), Kai in The story of Kai and Gerda (Banevich) en als Vladimir Igorevich in Prince Igor by (Borodin).

Volkov heeft heel wat internationale prijzen op zijn palmares staan. Zo won hij in 2015 de eerste prijs en publieksprijs op de Paris Opera Competition. In 2016 won hij de tweede prijs op Plácido Domingo’s Operalia, de World Opera Competition in Guadalajara.

Van 2016-2018 was hij lid en eerste solist van het Bolshoi theatergezelschap. In februari 2017 nam hij deel aan Weinbergs productie The Idiot, waarin hij de titelrol van Prins Myshkin zong. In juni 2017 nam hij ook deel aan Korsakovs The Snow Maiden. Voor beide deze rollen kreeg hij de nationale opera award ‘Onegin’. In 2021 zong hij bij De Nationale Opera de rol van Alfredo Germont in Verdi's La traviata