Rondom de productie Die ersten Menschen vindt op 27 mei een online lezing plaats die na afloop als video beschikbaar blijft. Klik hier voor meer informatie. 

Vanwege de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, zijn de overige lezingen in seizoen 2020-2021 afgelast. In seizoen 2021-2022 hopen wij de lezingenreeks in ons theater te kunnen hervatten. 
 

In het kort

In samenwerking met de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en SPUI25 organiseert Nationale Opera & Ballet een reeks prikkelende lezingen, die gratis toegankelijk zijn en los van de voorstellingen bezocht kunnen worden. Gerenommeerde sprekers plaatsen de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet in een ruimere cultuurhistorische context en verbinden ze met actuele thema’s en vraagstukken. Na afloop van elke lezing is er ruimte om met elkaar en de spreker door te praten. Het overkoepelende thema van de reeks valt samen met ons seizoensthema: verandering en verbazing. De lezingen vinden plaats in de Odeonzaal van Nationale Opera & Ballet.
 

Gratis toegankelijk

De lezingen zijn gratis toegankelijk. Het zijn op zichzelf staande activiteiten die los van de gerelateerde voorstelling bijgewoond kunnen worden. Daarnaast organiseert Nationale Opera & Ballet reguliere inleidingen die drie kwartier voorafgaand aan iedere voorstelling beginnen en die u voorbereiden op het bezoek van de specifieke productie.

De lezingen worden mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Nationale Opera en de Vrienden van Het Nationale Ballet.