In het kort

In samenwerking met de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en SPUI25 organiseert Nationale Opera & Ballet een reeks prikkelende lezingen, die gratis toegankelijk zijn en los van de voorstellingen bezocht kunnen worden. Gerenommeerde sprekers plaatsen de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet in een ruimere cultuurhistorische context en verbinden ze met actuele thema’s en vraagstukken. Na afloop van elke lezing is er ruimte om met elkaar en de spreker door te praten. De lezingen vinden doorgaans plaats in het Souterrain (voorheen Odeonzaal) van Nationale Opera & Ballet.
 

Gratis toegankelijk

De lezingen zijn gratis toegankelijk. Het zijn op zichzelf staande activiteiten die los van de gerelateerde voorstelling bijgewoond kunnen worden. Daarnaast organiseert Nationale Opera & Ballet reguliere inleidingen die drie kwartier voorafgaand aan iedere voorstelling beginnen en die u voorbereiden op het bezoek van de specifieke productie.

De lezingen worden mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Nationale Opera en de Vrienden van Het Nationale Ballet.

Lezingen in seizoen 2023-2024

Zodra het programma vaststaat, laten wij u dat hier weten.