rondleidingen

Een bijzondere wereld

Nationale Opera & Ballet is de thuisbasis van Het Nationale Ballet, De Nationale Opera, de Junior Company en De  Nationale Opera Studio. Daarnaast bevinden zich in het theater zelf de ateliers voor rekwisieten, kostuums en kap & grime en ook nog vele studio's voor techniek en productie. Hier wordt bijna alles voor de voorstellingen gemaakt. Het theater op het Waterlooplein is daarmee een bruisende omgeving van vakmanschap en passie voor opera en ballet.

Ins & outs

Ins & outs

Tijdens de 75-minuten tour ziet en beleeft u de bijzondere wereld achter het doek. Uw gids vertelt u ondertussen de ins & outs van ons theater. Hij of zij neemt u mee naar verschillende ateliers en studio's en naar het grootste toneel van Europa, allemaal plekken die normaal gesproken niet voor bezoekers toegankelijk zijn. Zo krijgt u de kans om te proeven van de dynamiek achter de schermen.

Kaarten reserveren

Hier kunt u uw kaarten reserveren voor zowel rondleidingen voor individuele bezoekers op vaste tijden (€15 p.p.) als voor rondleidingen voor groepen op vaste tijden (max. 15 personen, € 225 per groep).

Op dit moment zijn onze rondleidingen helaas (nog) niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Dit komt omdat traplopen onderdeel uitmaakt van de rondleiding.

Onderaan de pagina vindt u informatie over het verzamelpunt en de toegankelijkheid(!).

Rondleiding voor individuele bezoekers op vaste tijden

Door op de link hierboven te klikken, koopt u kaarten voor een rondleiding op vaste dagen en vaste tijdstippen. De dagen en tijdstippen ziet u in beeld. Bij deze rondleidingen worden verschillende individuele bezoekers samengevoegd tot een groep van maximaal 15 personen. U koopt dus een kaart voor een rondleiding die u samen met andere bezoekers loopt. De kosten zijn €15 p.p.

Rondleiding voor groepen op vaste tijden

Door op de link hierboven te klikken, kunt u kaarten kopen voor een groepsrondleiding op vaste dagen en vaste tijdstippen. De dagen en tijdstippen ziet u in beeld. Deze groepsrondleiding kunt u boeken voor minimaal 1 tot maximaal 15 personen. De vaste prijs is €225, ongeacht het aantal personen (max.15). Bij deze groepsrondleiding sluiten geen andere bezoekers aan dan de bezoekers uit uw eigen groep.   

Maatwerk rondleidingen op door u gewenste dagen en tijdstippen
Naast de rondleidingen op de vaste dagen en vaste tijdstippen, is het ook mogelijk een rondleiding op maat te organiseren. Bijvoorbeeld op een door u gewenste dag en gewenst tijdstip. De minimale prijs van deze maatwerk rondleidingen is €375, ongeacht het aantal personen (van 1 tot max 15 personen). Neem voor meer informatie contact op via rondleidingen@operaballet.nl. Vraagt u informatie op namens een school of opleiding, stuur dan een mail naar educatie@operaballet.nl   

 
Rondleiding

Rondleidingen voor scholen en opleidingen

Voor scholieren en leerlingen geeft Nationale Opera & Ballet speciale rondleidingen. U kunt als vertegenwoordiger van een school of opleiding hiervoor contact opnemen met ons via educatie@operaballet.nl.

Kijk hier voor meer informatie

Praktische informatie

Verzamelpunt
Voor de rondleiding kunt u zich melden in de hal bij de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet, gelegen aan de Amstel. Bekijk de plattegrond van de locatie van de hoofdingang Nationale Opera & Ballet. U bereikt de hal door naar binnen te gaan door de draaideur en dan rechts aan te houden.

Kom op tijd
De rondleidingen beginnen stipt op het gereserveerde tijdstip. Na aanvang van de rondleiding is er geen toegang meer tot de rondleiding. Zorg dus dat u op tijd bent en 5 minuten voor aanvang bij de hoofdingang staat.

Toegankelijkheid
Nationale Opera & Ballet is een groot gebouw met lange gangen en veel trappen. Op dit moment zijn onze rondleidingen helaas (nog) niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn of in rolstoel zitten. Dit komt omdat traplopen onderdeel uitmaakt van de rondleiding.

Houd er rekening mee dat u veel zal lopen en staan voor de duur van deze tour. Waar mogelijk zullen er bepaalde stops in de tour zijn opgenomen waarin bezoekers even kunnen gaan zitten. Dit kan echter niet worden gegarandeerd, omdat we een werktheater zijn en de tourroutes kunnen variëren.