Carmen

Het populairste personage uit de Franse opera is terug! Weg van de clichés zet regisseur Robert Carsen met zijn enscenering van de opera van Georges Bizet een Carmen neer waarin niet de kitsch, maar de kern van de Spaanse ziel centraal staat. Een grove honderdvijftig jaar nadat zij voor het eerst het podium betrad, blijft Carmen tot de verbeelding spreken met haar onverholen sensualiteit en vrijgevochten mentaliteit.

Shadows

Tijdens Shadows brengt Het Nationale Ballet een van de aangrijpendste werken uit de twintigste-eeuwse dansgeschiedenis terug op het toneel: Kurt Jooss’ anti-oorlogsballet De Groene Tafel (1932). Een belangwekkende choreografie die, zoals de huidige oorlogstijd bewijst, helaas nog altijd even actueel is. Daarnaast zie je in dit programma een prachtig, hoopvol werk van Wayne McGregor en een wereldpremière van Milena Sidorova op Mozarts Symfonie nr. 25.

Königskinder

Een sprookje waarin niet de heks, maar de mens de grootste boosdoener is: met Königskinder schreef maar Engelbert Humperdinck een tragisch verhaal over de liefde tussen een ganzenhoedster en een prins. De twee overwinnen magische obstakels en hun eigen vooroordelen, worden miskend en verstoten door een wrede maatschappij.

The Sleeping Beauty

Al ruim veertig jaar is The Sleeping Beauty van Sir Peter Wright het gouden kroonjuweel op het repertoire van Het Nationale Ballet. Het betoverende negentiende-eeuwse ballet is met zijn veeleisende variaties, briljante spitzenwerk en benodigde loepzuivere techniek nog altijd dé toetssteen voor balletdansers wereldwijd. Een magisch balletsprookje voor het hele familie!