Verhalen vertellen met muziek

Op de woensdagmiddag
Voor kinderen die van zingen en spelen houden, organiseert De Nationale Opera vanaf 5 oktober 2022 een wekelijks kinderkoor op de woensdagmiddag. Begeleid door een pianist en een zang- en speldocent ga je aan de slag met (hedendaags) operarepertoire. Naast bestaande stukken gaan we ook samen nieuw repertoire maken: nieuwe verhalen die we vertellen met muziek. 

Er zijn twee groepen: groep I voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en groep II voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. Dus, houd je van zingen en acteren en ben je tussen de 6 en 13 jaar? Geef je dan op voor Operahelden!

Artistieke coördinatie & muzikale leiding: Hanne van de Vrie

Meld je hier aan voor Operahelden op de woensdagmiddag

 

Praktisch

Data
Woensdagmiddag, wekelijks van 5 oktober 2022 t/m 21 december 2022 (11 lessen)

Groep I (6 t/m 8 jaar) 15.00-15.45 uur (45 minuten) 

Groep II (9 t/m 13 jaar) 16.00-17.15 uur (75 minuten)

Locatie
Operahelden vindt plaats in Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein 22, Amsterdam. Kinderen dienen met eigen vervoer naar het theater te komen. Tijdens de repetitiedagen worden ze opgevangen en begeleid.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen per kind: € 55,-

Dit bedrag kunt u betalen via onderstaande inschrijving. Na betaling is uw kind ingeschreven. U ontvangt dan z.s.m. meer informatie. 

Voor gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een club of vereniging kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam een bijdrage leveren. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Aanwezigheid
Bij deelname aan Operahelden maken de kinderen een leerzaam en leuk traject mee. Juist doordat ze alles samen doen, kan er worden toegewerkt naar een fantastische uitvoering. Het is daarom belangrijk dat de kinderen bij alle repetities aanwezig zijn. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie, Participatie en Programmering van Nationale Opera & Ballet via zingen@operaballet.nl

Scènefoto uit productie Operahelden
Foto: Kim Krijnen
Logo Nieuw Vocaal Amsterdam

De smaak te pakken?

Wie de smaak helemaal te pakken heeft en ervan droomt mee te zingen in een opera op het grote toneel, kan ook eens kijken op de website van Nieuw Vocaal Amsterdam, de vaste kinderkoor-partner van Nationale Opera & Ballet.