Verhalen vertellen met muziek

Op de woensdagmiddag en in de meivakantie
Voor kinderen die van zingen en spelen houden, organiseert De Nationale Opera vanaf 13 april 2022 een wekelijks kinderkoor op de woensdagmiddag. Begeleid door een pianist en een zang- en speldocent ga je aan de slag met (hedendaags) operarepertoire. Naast bestaande stukken gaan we ook samen nieuw repertoire maken: nieuwe verhalen die we vertellen met muziek. 

Naast de woensdagmiddag, organiseert De Nationale Opera in de meivakantie een projectweek. Een hele week samen zingen, acteren en samen een mini-opera maken. 

Er zijn twee groepen: groep I voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en groep II voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Dus, houd je van zingen en acteren en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Geef je dan op voor Operahelden!

Artistieke coördinatie & muzikale leiding: Hanne van de Vrie

Meld je hier aan voor Operahelden op de woensdagmiddag, voor de projectweek in de meivakantie óf voor allebei! 

 

Praktisch

Data
Woensdagmiddag, wekelijks van 13 april 2022 t/m 29 juni 2022 (met uitzondering van woensdag 27 april, Koningsdag) én deelname aan het Kinderkorenfestival op zondag 22 mei.

Groep I (6 t/m 8 jaar) 15.00-15.45 uur (45 minuten) 

Groep II (9 t/m 12 jaar) 16.00-17.15 uur (75 minuten)

Projectweek in de Meivakantie

  • Maandag         2 mei 10-15 uur
  • Dinsdag           3 mei 10-15 uur
  • Woensdag       4 mei 10-13 uur
  • Donderdag      5 mei 10-15 uur
  • Vrijdag              6 mei 10-13 uur
  • Zaterdag          7 mei 11-15 uur (met een kleine presentatie om 14 uur)

Én deelname aan het Kinderkorenfestival op zondag 22 mei.

Locatie
Operahelden vindt plaats in Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein 22, Amsterdam. Kinderen dienen met eigen vervoer naar het theater te komen. Zowel tijdens de repetitiedagen als op de dagen van de uitvoeringen worden ze opgevangen en begeleid.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen per kind:

  • wil je alleen op de woensdagen meedoen: € 50,-
  • wil je graag de woensdagen EN de meivakantie meedoen: € 75,-
  • wil je graag alleen de meivakantie meedoen: € 40,-

Dit bedrag kunt u betalen via onderstaande inschrijving (let op: er zijn per groep drie combinaties!). Na betaling is uw kind ingeschreven. U ontvangt dan z.s.m. meer informatie. 

Aanwezigheid
Bij deelname aan Operahelden maken de kinderen een leerzaam en leuk traject mee. Juist doordat ze alles samen doen, kan er worden toegewerkt naar een fantastische uitvoering. Het is daarom belangrijk dat de kinderen bij alle repetities aanwezig zijn. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie, Participatie en Programmering van Nationale Opera & Ballet via zingen@operaballet.nl

Scènefoto uit productie Operahelden
Foto: Kim Krijnen
Logo Nieuw Vocaal Amsterdam

De smaak te pakken?

Wie de smaak helemaal te pakken heeft en ervan droomt mee te zingen in een opera op het grote toneel, kan ook eens kijken op de website van Nieuw Vocaal Amsterdam, de vaste kinderkoor-partner van Nationale Opera & Ballet.