Speeldata

23 oktober 2022

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Foyer

Duur

1:00, geen pauze

Tickets

Vanaf € 12

Sebia Plantefève-Castryck

Het Nationale Ballet

Het derde programma dat in het kader van ‘Celebrating Diversity’ bij Nationale Opera & Ballet wordt gepresenteerd, staat in het teken van Het Nationale Ballet. Speciaal voor deze veelzijdige avond met gesprek en dans maakt de Surinaams-Nederlandse danser, choreograaf en Young Creative Associate Sedrig Verwoert een nieuwe solo - Slightly damp in a misty street - die zal worden gedanst door BAM-ambassadeur Davi Ramos.

Foto: Danser van Het Nationale Ballet Sebia Plantefève-Castryck | © Khayla Fitzpatrick

Daarnaast zijn twee werken, die afgelopen seizoen werden gepresenteerd als onderdeel van New Moves, tijdens deze foyeravond te zien. Zo dansen Sebia Plantefève-Castryck en Claire Tjoe-Fat van Het Nationale Ballet opnieuw Shadow and Echo van de Amerikaanse choreograaf Kara Roseborough en zal grand sujet Daniel Robert Silva te zien zijn in Robin van Zupthens solo La Traversee, dat de choreograaf speciaal voor Silva creëerde.
Ook gaan Marco Gerris en Ernst Meisner in gesprek met elkaar over hun co-producties, over hoe ze samenwerken vanuit verschillende dansstijlen en waar ze daarbij tegenaan lopen.

De avond wordt gepresenteerd door Sosha Duysker.

Bestel kaarten

Tickets worden geladen...
Davi Ramos

Davi Ramos

Dit jaar is Davi Ramos ambassadeur van de Black Achievement Month. Davi werd geboren in Rio de Janeiro (Brazilië) en studeerde aan balletscholen in Brazilië en Londen, voordat hij in 2019 werd toegelaten tot de Junior Company van Het Nationale Ballet. Met ingang van seizoen 2022/2023 is hij gepromoveerd tot coryphée bij Het Nationale Ballet.

Foto: Jonathan Hoost

Black Achievement Month

Stichting Black Achievement Month presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling. Personen met Afrikaanse roots hebben zich hier geworteld en zijn in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Hun talenten en prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.

Anderen bekeken ook

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Perle Noire
Opera
Celebrating Diversity - Een avond rondom Perle Noire: Meditations for Joséphine
9 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Ze was een ongekend populair artiest, burgerrechtenactivist én verzetsheld. Haar hele...

info & tickets

BLACK
ACHIEVEMENT
MONTH

Blue
Opera
Celebrating Diversity – Een avond rondom de opera Blue
16 oktober 2022 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

Geïnspireerd door het Amerika van vandaag is Blue een intiem portret van een zwart gezin...

info & tickets

WERELD-
PREMIÈRE

Dorian
Ballet
Dorian
11 mei-16 jun 2023 | 22 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal + Tournee

Na de successen van Narnia en GRIMM is Dorian (14+) de derde gezamenlijke productie van...

info & tickets