Speeldata

23 oktober 2022

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Foyer

Duur

1:00, geen pauze

Tickets

Vanaf € 12

Sebia Plantefève-Castryck

Het Nationale Ballet

Het derde programma dat in het kader van ‘Celebrating Diversity’ bij Nationale Opera & Ballet wordt gepresenteerd, staat in het teken van Het Nationale Ballet. Het belooft een veelzijdige avond te worden met gesprek en veel dans. 

Foto: Danser van Het Nationale Ballet Sebia Plantefève-Castryck | © Khayla Fitzpatrick

Programma

Onze presentatrice Sosha Duysker zal de avond openen, en het woord geven aan Ted Brandsen (directeur Het Nationale Ballet) en John Leerdam (artistiek leider Black Achievement Month). Hierna volgt de pas-de-deux uit The Sleeping Beauty, het werk Shadow and Echo van de Amerikaanse choreografe Kara Roseborough en wordt er een inkijkje gegeven in de repetitie van Sedrig Verwoerts Slightly damp in a misty street.

Sosha Duysker zal de avond vervolgen door in gesprek te gaan met Marco Gerris (artistiek leider ISH Dance Collective) en Ernst Meisner (artistiek leider Nationale Balletacademie en artistiek coördinator Junior Company). De avond wordt afgesloten met de performance Rooftop sessions nr 2 van ISH Dance Collective, met saxofoon, beat en dans.

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...
Davi Ramos

Davi Ramos

Dit jaar is Davi Ramos ambassadeur van de Black Achievement Month. Davi werd geboren in Rio de Janeiro (Brazilië) en studeerde aan balletscholen in Brazilië en Londen, voordat hij in 2019 werd toegelaten tot de Junior Company van Het Nationale Ballet. Met ingang van seizoen 2022/2023 is hij gepromoveerd tot coryphée bij Het Nationale Ballet.

Foto: Jonathan Hoost

Black Achievement Month

Stichting Black Achievement Month presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling. Personen met Afrikaanse roots hebben zich hier geworteld en zijn in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Hun talenten en prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.