Isabelle van Keulen
Foto: Marco Borggreve

Isabelle van Keulen

Violist

Violiste Isabelle van Keulen brak in 1984 door met het winnen van de Young Musician of the Year Competiton. Ze hecht veel waarde aan haar muzikale veelzijdigheid, wat zich onder andere uit in het feit dat ze zich niet beperkt tot de viool, maar ook altviool speelt, kamerorkesten aanvoert en kamermuziek in allerlei vormen en combinatie ten gehore brengt. Zo werkt ze al meer dan twintig jaar samen met de Nederlands pianist Ronald Brautigem, heeft ze opgetreden met mezzosopraan Christianne Stotijn en maakte ze deel uit van het Leopold String Trio. Ook leidde ze het Norwegian Chamber Orchestra en zette ze in 1997 een kamermuziekfestival op: het Delft Chamber Music Festival, waarvan ze tot 2006 de artistic director was. In 2011 richtte ze haar eigen Tango Nuevo ensemble op, dat de naam Isabelle van Keulen Ensemble kreeg.

Verder gaf Van Keulen verschillende solistische optredens met orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Berlin Philharmonisches Orchester en NHK Tokyo en verschenen er over de jaren vele opnames van door haar gespeelde werken. Ook gaf ze verschillende masterclasses.

Naast de grote standaardwerken, omvat Van Keulens repertoire ook speciaal voor haar geschreven werken van hedendaagse componisten, waaronder vioolconcerten van Theo Loevendie, Erkki-Sven tüür, Henri Dutilleux, John Adams en Brett Dean.

Violiste Isabelle van Keulen begeleidt tijdens Dawson (van 8 tot 16 december 2022) The Four Seasons, een choreografie van David Dawson op muziek van Max Richter.

Lees hier meer over Dawson

Lees meer over Isabelle van Keulen