Goska Isphording
Foto: Monika Rokicka

Goska Isphording

Klavecinist

Goska Isphording (Polen) is gespecialiseerd in moderne muziek op historische instrumenten. Als zodanig is ze actief als solist en kamermuzikant, werkt ze met ensembles, orkesten en componisten over de hele wereld en geeft ze colleges en masterclasses. Ze speelde de premières van meer dan honderd solo- en kamermuziekwerken die speciaal voor haar werden geschreven, waaronder vijf klavecimbelconcerten van Hanna Kulenty, Roderik de Man, Andrzej Kwieciński, Grażyna Pstrokońska-Nawratil en Evan Johnson. 

Isphording heeft opgetreden in een groot aantal prestigieuze concertzalen en op diverse festivals. Als solist was ze onder meer te horen op het Huddersfield Contemporary Music Festival, de International Conference of Music (Barcelona), Gaida Festival (Vilnius), Transit (Leuven), Klangzeit Münster, Cutting Edge Festival (Londen), Progetto Musica (Rome), November Music (Den Bosch), de Warschauer Herfst en Musica Polonica Nova (Wrocław). Van 2011 tot 2015 was ze artistiek leider van de Prix Annelie de Man, een internationaal festival en competitie voor klavecinisten en componisten in Amsterdam.

Momenteel is Isphording lid van het Londense Riot Ensemble en is ze verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze moderne klavecimbeltechnieken doceert.

Laatste update: 26-03-2024