LABS Visual Arts - I Fell Asleep On Minute Six

Een collectief van veertien studenten van de masteropleiding Re:master Opera aan het Sandberg Instituut presenteert op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart hun operacreatie I Fell Asleep On Minute Six, waarin 'droomopgraving' centraal staat: het duiken in de inhoud en de vorm van dromen, om op die manier zowel het individuele als het collectieve onderbewustzijn op poëtische wijze te verkennen.

Vanuit een gedeelde nieuwsgierigheid naar het tweefasenslaappatroon uit de middeleeuwen, de geheimzinnige essentie van dromen en de ongelooflijke droomdocumentatie van de Amerikaanse songwriter Dion McGregor, besloot het collectief de wereld van hun eigen dromen te verkennen. Gedurende een aantal weken legden de veertien makers hun dromen vast op het moment van ontwaken. Het leverde een rijke hoeveelheid aan uitgerekte geeuwen, trillend vocaal gekraak, versnipperde toespraken en absurdistische verhaallijnen op.

Door de woorden en vocale kwaliteiten van hun dromen op te graven, componeerde de 14-stemmige groep hun eigen creatie door middel van collage, pastiche en het opstapelen van verschillende lagen. I Fell Asleep On Minute Six bouwt een poëtische wereld, die het publiek uitnodigt zich onder te dompelen in het collectieve proces van de 'droomopgravers', varend door de wateren van hun eigen onderbewustzijn.

Door en met:
Amanda Payne
Ari Teperberg
Caz Egelie
Diane Mahín
Elena Štrok
Hildur Elísa Jónsdóttir
luna luz
Marie Diamant
Nadia Bakhshi
Sabine Pendry
SasaHara 
Simone Goslinga
Sophie Thammer
​​​​​​​Zaid Al Aubaide