New Beginnings
Laat je tijdens het Opera Forward Festival verrassen door wat opera óók kan zijn. Met werk van gevestigde namen en een nieuwe generatie makers, muzikale optredens, videokunst en talks breekt OFF de kunstvorm open. Vanuit het thema van deze zesde editie ‘New Beginnings’ nodigt OFF je uit om te ontdekken dat opera ook voor jou is.

OFF 2022

De voorstellingen

Manoj Kamps en Lisenka Heijboer Castañón maken met behulp van hun collectieve werkwijze – die zij voor hun succesproject FAUST [Working title] ook al toepasten – de voorstelling I have missed you forever, Robin Coops en Avinash Changa presenteren met Orphée | L’Amour | Eurydice een driedelige opera-ervaring waarin Virtual Reality een grote rol speelt en de hyperactuele opera Denis & Katya laat bij uitstek zien hoezeer opera over het nu kan gaan. Met Eurydice - Die Liebenden, blind van Manfred Trojahn bouwen we verder aan de DNO-traditie van wereldpremières van componisten van internationaal topniveau.

Brainwash en The School of Life

Brainwash Festival en The School of Life

Een rijk gevarieerde contextprogrammering, waarvoor samenwerkingen zijn aangegaan met organisaties als Brainwash Festival en The School of Life, laat aan de hand van allerhande kijk-, lees- en luistermateriaal bovendien zien dat opera ook buiten de muren van het theater resoneert en aan relevante thema’s raakt.

OFF-labs

OFF-labs

Daarnaast is er ook binnen deze editie van OFF een belangrijke plek weggelegd voor studenten van verschillende kunstopleidingen, resulterend in drie verschillende OFF Labs: Performing Arts, Visual Arts en Cultural Policy. 

Aftermovie Opera Forward Festival

The Seven Deadly Sins

OPERA FORWARD FESTIVAL WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR