Het Nationale Ballet presenteert

KERSTGALA Live bij u thuis

Feestelijk verrassingsprogramma voor de hele familie

Tijdsduur Ongeveer 120 minuten

December is traditiegetrouw dé balletmaand. In geen andere maand bezoeken zoveel mensen, overal ter wereld, een balletvoorstelling. Dit jaar is alles anders, maar we vieren de feestdagen nog steeds graag samen met u. Juist nu hebben we kunst en de mogelijkheid om ons in een magische wereld onder te dompelen harder nodig dan ooit. Daarom organiseert Het Nationale Ballet dit jaar een uitbundig, feestelijk Kerstgala. Geniet met de hele familie live online van deze exclusieve avond vol beroemde pas de deux en nieuwe werken en laat je betoveren door een overvloed aan Broadway-glamour en winterse sneeuwvlokjes!

BESTEL UW ONLINE TICKET HIERONDER

 

Livestream op 19 december

Wilt u het Kerstgala live bij u thuis meemaken? Koop dan een ticket volgens het volgende stappenplan:
  • Klik in de ticketbalk op de voorstelling of hierboven op de button ‘Ik wil toegang’ en vervolgens nog een keer om het Kerstgala voor slechts €15,00 te kunnen zien.
  • We vragen u om een eenmalige registratie. Dit duurt minder dan 1 minuut en kan direct met uw Gmail- of Facebook-account. U kunt ook een account aanmaken met uw eigen emailadres. 
  • Let op: U kunt niet inloggen met het account dat u normaal gebruikt voor de aanschaf van kaarten voor voorstellingen in het theater. U moet u eenmalig opnieuw registreren.
  • Nadat u een account heeft aangemaakt wordt u automatisch ingelogd. Klik nogmaals op ‘Ik wil toegang’. U wordt doorgestuurd naar de betaalmodule.
  • Kies in de betaalmodule met welk betaalmiddel u wilt betalen: iDeal of Creditcard. Vul de gegevens in, en klik op ‘Betaal’. Hierna wordt u teruggeleid naar de video-pagina binnen de website van Nationale Opera & Ballet. Belangrijk: als u met iDeal betaalt wordt u niet automatisch teruggeleid en dient u na de betaling op 'Terug naar webshop' te klikken.
  • Als u bent teruggeleid naar de webshop van Nationale Opera & Ballet ziet u de tekst ‘Succes!’ op uw beeldscherm staan. De betaling is geslaagd. Klik op de button ‘Ga naar video’ om terug te keren naar de video.
  • Als u hier niet direct de tekst “Je hebt deze video aangeschaft” op de plek “ik wil toegang” ziet staan, ververs/herlaad dan de pagina. Het verversen van de pagina kunt u bijvoorbeeld doen met behulp van de toets 'f5'.
 
 
Aankoop gelukt?
U kunt op 19 december genieten van het Kerstgala. Log opnieuw in op deze pagina om het online programma te kunnen bekijken. Onze online deuren zijn een uur voor aanvang, om 19:15 geopend. Start de voorstelling om op tijd en beleef het Kerstgala bij u thuis!
 
Let op! Deze online voorstelling is een livestream. Zorg dat u uw ticket op tijd aanschaft en op de gekozen datum ruim voor aanvang van de online voorstelling klaarzit. De voorstelling blijft na afloop niet beschikbaar.

 

Veelgestelde vragen
Komt u er niet uit? Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld:
Hoe krijg ik toegang tot een betaalde online voorstelling?
Kan ik een online voorstelling ook kijken zonder account?

Bekijk hier alle vragen en antwoorden

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier voor technische ondersteuning, voor overige vragen stuur een mail naar video.support@operaballet.nl of bel 020 6255 455. De kassa is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en zaterdag, zondag en feestdagen van 12:00 tot 15:00 uur.

 

Wilt u Het Nationale Ballet steunen? Meer geven mag altijd via de volgende button:

 
 
Who Cares? - George Balanchine
Notenkraker & Muizenkoning - Wayne Eagling en Toer van Schayk © Angela Sterling
Romeo en Julia - Rudi van Dantzig © Marc Haegeman

Van Notenkraker tot Broadway-Glamour

Het galaprogramma toont een dwarsdoorsnede van het rijke, veelzijdige repertoire van Het Nationale Ballet, met fragmenten uit de grote balletklassiekers, topstukken van internationale meesterchoreografen en speciaal voor de gelegenheid gecreëerde premières.

Zo ziet u onder meer de hartstochtelijke balkon-pas de deux uit Rudi van Dantzigs Romeo en Julia en scènes uit hét kerstballet bij uitstek: Notenkraker & Muizenkoning, waaronder de betoverende dans van de Sneeuwvlokken. Grootmeester George Balanchine zorgt voor een flinke dosis glamour, met delen uit zijn verrukkelijke Broadway-ballet Who Cares?, op de speelse evergreens van componist George Gershwin.

Ook Hans van Manen en de Britse topchoreograaf Wayne McGregor zijn met hedendaagse meesterwerken vertegenwoordigd en daarnaast bevat het programma diverse verrassingen. Waaronder wereldpremières van ‘associate artist’ David Dawson en de Nederlandse Wubkje Kuindersma, die door het toonaangevende Amerikaanse Dance Magazine werd opgenomen in zijn ‘Top 25 to watch list for 2019’.

Trailer Who Cares
Bekijk de trailer!

MUZIKALE BEGELEIDING

Het Balletorkest
o.l.v. Matthew Rowe

Het Balletorkest
Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland. Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest.

Het orkest beheerst een rijk repertoire, met daarbinnen een prominente plaats voor de parels uit de ballet-geschiedenis, zoals Tsjaikovski’s Notenkraker, de Sacre du Printemps van Stravinsky en Romeo en Julia van Prokofjev. Dit repertoire wordt steeds weer aangevuld met de beste werken van hedendaagse componisten, geselecteerd door de toonaangevende choreografen van vandaag. Daarmee bereikt het orkest dansliefhebbers en liefhebbers van balletmuziek, en tevens kinderen en jongeren. De educatieve projecten van het orkest wonnen meerdere (internationale) prijzen, zoals de Young Audiences Music Award in 2016 voor Creatures, een samenwerking met dansgezelschap ISH. 

Het Balletorkest