ARIA seizoen twee jury
Foto: Bart van der Putten

Opera talentenjacht ARIA seizoen twee binnenkort op tv

26 september 2022

Seizoen twee van operatalentenjacht ARIA is vanaf zaterdag 2 oktober wekelijks om 20.30 te zien op NPO 1. In dit achtdelige tv-programma wedijveren tien operatalenten om een prestigieuze hoofdprijs: een gerenommeerde operaopleiding aan De Nationale Opera Studio van De Nationale Opera.

ARIA bouwt de spanning op tot de laatste aflevering, de finale, waarin de hoofdprijs wordt uitgereikt. Welke kandidaten het schoppen tot in de finale en wie zichzelf uiteindelijk winnaar van ARIA seizoen twee mag noemen, wordt bepaald door een vakkundige jury. Deze wordt, net als vorig seizoen, voorgezeten door de internationaal bekende sopraan Rosemary Joshua, die tevens artistiek leider is van De Nationale Opera Studio en zorgt voor talentontwikkeling bij opera.

De rest van de jury van dit jaar bestaat uit Floris Kortie, bekend van muziekprogramma Podium Klassiek, en mezzosopraan Tania Kross. Bovendien beoordeelt de Secret Judge de operatalenten, wiens identiteit pas wordt onthuld in de finale, maar die wel elke week het laatste woord heeft over welke deelnemer doorgaat naar de volgende ronde. Deze functie wordt altijd bekleed door een wereldberoemde operakenner. Vorig seizoen was dit de Nederlandse topdirigent Jaap van Zweden.

Net als in seizoen één is de presentatie van ARIA in handen van Dionne Stax. Het Nationaal Jeugdorkest verzorgt de muzikale begeleiding, o.l.v. Leonard Evers.

Winnares ARIA 2021

De winnares van ARIA 2021, Elenora Hu, zit nu in het tweede jaar van haar opleiding bij De Nationale Opera Studio. Zij zal tevens te zien zijn als Prinses Galathea in Operetta Land bij De Nationale Opera.