Gebouw blauw geel

Opera & Ballet voor Oekraïne

7 maart 2022

Nationale Opera & Ballet bundelt krachten met het Nederlands Philharmonisch Orkest en Lorenzo Viotti voor benefietconcert

Op 13 maart, 20.00 uur, organiseren Nationale Opera & Ballet en het Nederlands Philharmonisch Orkest een benefietconcert om alle getroffenen uit Oekraïne te steunen. De volledige opbrengst van het benefietconcert wordt gedoneerd aan Giro555.

De afgelopen weken heeft Nationale Opera & Ballet vol ontzetting en ongeloof het nieuws over de Rusissche invasie van Oekraïne gevolgd. De noodkreten van collega’s in Oekraïne en de verhalen van Oekraïense en Russische zangers en dansers in ons eigen huis stemmen ons enorm verdrietig. We leven dan ook mee met de inwoners van Oekraïne en iedereen die lijdt in deze donkere oorlogstijd.

Maar medeleven alleen is niet genoeg. Daarom bundelen het Koor van de Nationale Opera, de zangers van De Nationale Opera Studio en het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti, hun krachten voor het benefietconcert Opera en Ballet voor Oekraïne. Zij brengen een gevarieerd muzikaal programma dat ruim een uur zal duren en rijkt van Mozart en Mahler tot traditionele Oekraïense liederen. Daarnaast dansen solisten van Het Nationale Ballet de pas de deux Voorbij gegaan van Rudi van Dantzig op pianomuziek van Frédéric Chopin.

Kaarten zijn te koop vanaf maandag 7 maart. De startprijs voor een ticket is €30, maar u kunt er ook voor kiezen om meer te doneren. Daarnaast bieden wij op zondag 13 maart de mogelijkheid om in het theater een donatie te doen.