Kostuumverkoop

Nationale Opera & Ballet organiseert grootste kostuumverkoop tot nu toe

1 november 2023

Op 25 en 26 november doet Nationale Opera & Ballet tijdens een openbare verkoop afstand van tal aan exclusieve kostuums. Tijdens vijf sessies in het Decoratelier zullen stukken uit wel zestig opera’s en één ballet worden verkocht.

 

Hoe werkt het?

De kostuumverkoop zal plaatsvinden in het Decoratelier in Amsterdam-Zuidoost. Met een kaartje (€ 7,50) krijgt u toegang tot één van de vijf verkoopsessies. Bij aankoop van uw kaartje kunt u zelf kiezen welk tijdsslot uw voorkeur heeft. De prijs per item varieert tussen € 1 en € 750.

De kaartverkoop begint op 2 november om 12.00 uur. Meer informatie 

 

Duurzaamheid

Nationale Opera & Ballet probeert alle kostuums zoveel mogelijk te hergebruiken. Soms zijn items echter te specifiek of zijn ze al een heel lange tijd niet meer gebruikt. Om deze alsnog een nieuw leven te geven, worden deze aangeboden in een kostuumverkoop. Zo blijven de kostuumstukken en materialen langer in omloop, en wordt er nog meer plezier aan beleefd. De opbrengst van de kostuumverkoop gaat naar de installatie van een barcode-programma in het Decoratelier, waarmee de gehele Kostuum en Kap & Grime-opslag gedigitaliseerd kan worden.