Speeldata

25 & 26 november 2023

Locatie

Decoratelier, Kollenbergweg 1

Duur

Diverse tijdvakken

Tickets

€ 7,50

Kostuums tijdens het Open Huis 2023

Van ons podium naar uw kledingkast

Onze grootste kostuumverkoop tot nu toe! Op zaterdag 25 en zondag 26 november doet Nationale Opera & Ballet een tal van exclusieve kostuum- en kledingstukken in de verkoop. Verfijnd handwerk uit onze eigen ateliers, gedragen door beroemde artiesten. Vinden deze bijzondere stukken bij u een tweede thuis?

Hoe werkt het?

De kostuumverkoop vindt plaats in ons Decoratelier in Amsterdam-Zuidoost (Kollenbergweg 1) en bestaat uit meerdere korte verkoopsessies: drie op zaterdag 25 november en twee op zondag 26 november. Per tijdvak worden er nieuwe kostuums aan het verkoopaanbod toegevoegd. Zo is er elke sessie evenveel kans om bijzondere stukken te bemachtigen. Deze zijn afkomstig uit circa zestig producties van De Nationale Opera, en uit één productie van Het Nationale Ballet: Don Giovanni. Naast kostuums worden er ook hoeden, schoenen en stoffen op rol verkocht. De prijs per item varieert tussen € 1 en € 450.

Een kaartje voor de kostuumverkoop kost € 7,50 en geeft u toegang tot één van de vijf verkoopsessies. Bij aankoop van uw ticket kunt u zelf kiezen welk tijdsslot uw voorkeur heeft. De ticketverkoop begint op 2 november om 12.00 uur. De opbrengst gaat naar de installatie van een barcode-programma in het Decoratelier, waarmee de gehele Kostuum en Kap & Grime-opslag gedigitaliseerd kan worden.

 

Kostuumkringloop

Bij Nationale Opera & Ballet proberen we al onze kostuums zoveel mogelijk te hergebruiken. We bewaren daarom alles in grote opslagen, tot het moment dat een stuk weer van pas komt. Soms zijn kostuums echter te specifiek, of zijn ze al een heel lange tijd niet meer gebruikt. Om deze unieke stukken alsnog een nieuw leven te geven – in plaats van weg te gooien – bieden we deze aan in onze kostuumverkoop. Zo houden we de materialen langer in omloop en wordt er nóg meer plezier beleefd aan de bijzondere creaties uit onze ateliers. Als pronkstuk bij u thuis, als verkleedkleding voor verenigingen of misschien wel als nieuwe outfit voor uzelf!

“Er is altijd een enorme belangstelling voor de verkoop, en dat is niet gek: onze opslag is een ware schatkamer!”


Robby Duiveman, directeur Kostuum en Kap & Grime

Praktische informatie

Duurzaamheid

Aangezien duurzaamheid een belangrijk doel is van de kostuumverkoop, verzoeken wij u vriendelijk om hieraan bij te dragen door uw eigen (draag)tas mee te nemen voor eventuele aankopen.

Fietsenstalling

Aan de voorkant van het Decoratelier, langs de Hoogoorddreef, worden tijdelijke fietsenrekken geplaatst, waar u uw fiets kunt parkeren. Vanaf hier volgt u het aangegeven voetpad naar de entree.

Openbaar vervoer

We verwachten bezoekers vanuit heel Nederland. Daarom wijzen wij u erop dat er in het weekend van 25 en 26 november werkzaamheden zijn gepland aan het spoor, onder andere rond Rotterdam en Schiphol. Reist u met het openbaar vervoer? Plan uw reis via ns.nl of 9292ov.nl.

Parkeergelegenheid

U kunt parkeren in parkeergarage P10 Plaza (814 plaatsen). Vanaf de garage is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Decoratelier, waarbij de route naar de locatie wordt aangegeven.

Tijdslots

U reserveert een ticket voor een specifiek tijdslot van 2 uur. Binnen de aangegeven tijden bent u van harte welkom bij de kostuumverkoop. Houdt u er rekening mee dat u toegang heeft tot de locatie vanaf 30 minuten voor aanvang van het tijdslot tot 30 minuten voor de eindtijd.

  • Voorbeeld: Reserveert u het tijdslot van 10.00 tot 12.00 uur? Dan heeft u toegang tot de locatie (wachtruimte) vanaf 9.30 uur. De verkoopruimte opent vervolgens om 10.00 uur. Indien u later arriveert, dan mag u tot uiterlijk 11.30 uur nog naar binnen. De verkoopruimte sluit om 12.00 uur. U dient zich uiterlijk om 12.00 uur naar de kassa te begeven.
Geen maximum aantal artikelen

In tegenstelling tot eerdere edities van de kostuumverkoop geldt er deze keer geen maximum voor het aantal aan te schaffen artikelen. Per tijdvak wordt het verkoopaanbod bovendien vernieuwd en aangevuld, zodat er voor alle bezoekers evenveel kans is om bijzondere kostuums te bemachtigen.

Betalingen

U kunt bij de kostuumverkoop uitsluitend met pin betalen (geen cash, geen creditcards).

Mindervaliden

De kostuumverkoop is toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden. Wij wijzen u er echter op dat in de wachtruimte, verkoopruimte en het kassagebied een zeer beperkt aantal zitplaatsen aanwezig is.

Kinderen

Vanwege de opzet van het evenement en het grote aantal bezoekers dat we verwachten, raden we af om zeer jonge kinderen (baby’s) mee te nemen.

Eten en drinken

Er zijn geen horecafaciliteiten op de locatie van de kostuumverkoop. Het staat u vrij om zelf iets mee te nemen, maar wij wijzen u erop dat het in de verkoopruimte niet is toegestaan om te eten of drinken, ter bescherming van de kostuums.

Toiletten

De toiletten bevinden zich uitsluitend bij de entree en uitgang.

Kledingadvies

De kostuumverkoop vindt plaats op ons Decoratelier. Wij benadrukken dat dit geen winkel- of theateromgeving is, maar een werkplaats. De temperatuur kan in sommige ruimtes variëren in deze tijd van het jaar, dus we adviseren u een warme jas en schoenen te dragen.

Tassencontrole

We wijzen u erop dat er tassencontrole uitgevoerd kan worden. U dient in dat geval de aanwijzingen van de beveiligers op te volgen.

Cameraploegen

Op zaterdag zijn er verschillende persfotografen en cameraploegen aanwezig. Wilt u liever niet in beeld worden gebracht? Wendt u zich dan tot één van de persmanagers, die de journalisten begeleiden. De persmanagers dragen een naambordje met het logo van Nationale Opera & Ballet.

Tijdslots

Zaterdag 25 november 2023

  • Sessie 1: 9:00 - 11:00 uur
  • Sessie 2: 12:30 - 14:30 uur
  • Sessie 3: 16:00 - 18:00 uur

Zondag 26 november 2023

  • Sessie 4: 10:00 - 12:00 uur
  • Sessie 5: 13:30 - 15:30 uur

Bestel kaarten

De kaartverkoop start op donderdag 2 november om 12:00 uur.

loading Tickets worden geladen...
Kostuumverkoop
Foto: Igrien Liu | Haar & make-up: Elise Langenhuisen
Kostuumverkoop
Foto: Igrien Liu | Haar & make-up: Elise Langenhuisen