Keti Koti Tafel in Nationale Opera & Ballet
Foto: Jakob van Vliet

Keti Koti Tafel bij Nationale Opera & Ballet

22 mei 2023

Op dinsdagavond 16 mei schoven meer dan negentig mensen aan bij de Keti Koti Tafel in Nationale Opera & Ballet. Tijdens deze bijeenkomst werd samen gedineerd en de dialoog aangegaan over het Nederlandse slavernijverleden en koloniale verleden.

De Keti Koti Tafel – mogelijk gemaakt door de gelijknamige stichting – is een nieuwe traditie waarbij er stil wordt gestaan bij de omgang met de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en koloniale verleden. Dit door middel van het delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in relatie tot het thema ‘waardigheid en de betekenis hiervan in ons dagelijks leven’.

Tijdens de dialoog werd een gezamenlijke maaltijd gegeten die herinnerde aan het slavernijverleden. Aan het begin en aan het eind van de bijeenkomst werden rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Tussen de gesprekken door zong het koor Fri Yeye de treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden op de plantages ten tijde van de slavernij.

We kijken terug op een bijzondere avond vol inspirerende conversaties en nieuwe inzichten en willen Team Keti Koti Tafel en alle aanwezigen bedanken voor het mogelijk maken van deze editie van de Keti Koti Tafel.

Het koor Fri Yeye in de foyer van Nationale Opera & Ballet
Foto: Jakob van Vliet