Oekraïne logo

#hArtforUkraine

3 maart 2022

Nationale Opera & Ballet in actie voor inwoners van Oekraïne

Ook Nationale Opera & Ballet is geschokt en ontzet door de invasie van Oekraïne door Rusland. Wij leven enorm mee met de inwoners van Oekraïne die ongewild hierdoor worden getroffen en al onze vrienden en collega’s die lijden in deze donkere tijden van oorlog.

Om solidariteit te tonen en onze steun te betuigen, sluit Nationale Opera & Ballet zich dit weekend – op 4, 5, 6 en 7 maart - aan bij de landelijke actie #hArtforUkraine, waarin de culturele sector de krachten bundelt en zich inzet voor de inwoners van Oekraïne. Vanaf vrijdag kleurt ons gebouw blauw en geel. Een deel van de opbrengsten van de voorstellingen op vrijdag en zaterdag doneren we aan Giro 555 en we bieden onze bezoekers de mogelijkheid om bij ons in het theater een donatie te doen. Ook brengen het Koor van De Nationale Opera en zangers van De Nationale Opera Studio op zaterdag 5 maart, voor aanvang van de première van Eurydice – Die Liebenden, blindPrayer for Ukraine ten gehore; gezongen in de Oekraïense taal.

We willen u, als bezoeker en/of volger van Nationale Opera & Ballet, vragen om Oekraïne op uw eigen manier te steunen. Want ieder beetje helpt en elke hulp is welkom. Doneer direct aan Giro 555 via de link hieronder of kijk op vluchtelingenwerk.nl of UNHCR.org op welke andere manieren u de inwoners van Oekraïne kunt steunen. Helpt u mee?