Kira Hilli en Manu Kumar safe distance ballet G-STAR

G-STAR RAW & Het Nationale Ballet: Safe Distance Ballet

11 juni 2020

CHOREOGRAFIE MET DENIM TUTU VAN 3 M DOORSNEE

G-Star RAW en Het Nationale Ballet bundelden hun krachten in een uniek samenwerkingsverband waarin zij de nieuwe realiteit - social distancing - verbeelden. Zij lieten zich inspireren door lege theaters, artiesten zonder podium en door de 'dans' van ieder individu bij het vinden van zijn of haar weg in het nieuwe normaal. De 1.5 meter samenleving komt tot uiting in een speciale choreografie, Safe Distance Ballet, met als 'center piece' een indrukwekkende denim tutu van 3 m doorsnee.

Om 11:00 uur op 11 juni wordt de video van Safe Distance Ballet gelanceerd op de websites en social media kanalen van G-Star RAW en Het Nationale Ballet.

Kijk hier voor meer informatie én de video!

Safe Distance Ballet

Voor deze samenwerking bracht G-Star RAW de klassieke en moderne wereld samen rond het idee van een unieke Raw Denim tutu met een diameter van 3 meter. Hierdoor kunnen de dansers van Het Nationale Ballet op een veilige 1.5 meter afstand van elkaar blijven. De choreografie brengt met de buitengewone tutu de afstand tussen mensen in beeld. Dat het een enorme uitdaging is, zien we wanneer dansers hun weg proberen te vinden door de straten van Amsterdam naar het podium, aangetrokken door de muziek vanuit het theater. Daar wordt ten slotte de finale dans opgevoerd op muziek gecomponeerd, gearrangeerd en uitgevoerd door componist Boy Bianchi, house en techno DJ en producer Joris Voorn en strijkers van Het Balletorkest.

Gwenda van Vliet – Chief Marketing Officer, G-Star:
“Beperkingen bieden nieuwe kansen. De afgelopen maanden hebben we steeds gezocht naar hoe we de huidige realiteit op een onverwachte, artistieke en innovatieve manier kunnen interpreteren. We richten ons op wat mogelijk is in plaats van onmogelijk. En daardoor ontstaan samenwerkingen en concepten die anders niet zouden ontstaan. We zijn trots op dit mooie verhaal van tijdloze denim, dans, muziek en craftmanship uit verschillende werelden.”
Remi Wörtmeyer – choreograaf & eerste solist van Het Nationale Ballet:
“De tutu is de ultieme ‘social distancing tool’. De enorme afmeting van de tutu zorgt ervoor dat de dansers creatief moeten zijn in hoe ze navigeren over straat, hoe ze elkaar kunnen passeren en hoe ze samen kunnen bewegen. Terwijl de dansers zich een weg banen door de stad, dansen ze de dans die we allemaal hebben ervaren wanneer we mensen op straat passeren en proberen anderhalve meter afstand te behouden.”

Safe Distance Ballet – credits:
Concept: The Family Amsterdam
Regisseur: Mathieu Gremillet
Choreografie: Remi Wörtmeyer
Productie: The Family Amsterdam ism Nationale Opera & Ballet
Director of Photography: Bas Goossens (Ministry of Frames)
Tutu design en creatie: G-Star RAW
Tutu constructie: Nationale Opera & Ballet
Muziek Supervisie: Rogier van Twuijver (Modern Day Composers)
Muziek gecomponeerd en gearrangeerd door: Joris Voorn, Boy Bianchi
Musici Het Balletorkest: Robert Cekov (viool), Jan-Eelco Prins (viool), Arwen Salama-Van der Burg (viola), Artur Trajko (cello)
Dansers Het Nationale Ballet: Kira Hilli (main), Manu Kumar (main), Sebia Plantefève, Giovanni Princic, Daniel Silva, Tess Sturmann, Elisabeth Tonev, Conor Walmsley
Edit: The Compound

G-Star RAW
Sinds de oprichting in 1989 heeft G-Star RAW's niet aflatende passie voor denim het merk gedreven om vakmanschap naar een hoger niveau te tillen. De filosofie "Hardcore Denim" dwingt het merk ertoe altijd te blijven zoeken en ontdekken – tot in het kleinste detail. Dankzij deze toewijding aan kwaliteit en vooruitgang is het merk toonaangevend in de denimindustrie, produceert het innovatieve looks en stelt het de standaarden van de kledingindustrie op de proef. Innovatie en duurzaamheid zijn verankerd in het DNA van G-Star. Het merk streeft ernaar voorop te lopen en duurzame oplossingen voor de toekomst van de kledingindustrie te ontwikkelen.