Alexander Radiusprijs
Foto: Michel Schnater

Floor Eimers wint Alexandra Radius Prijs

18 Oktober 2021
Floor Eimers met Alexandra Radius Prijs

De Nederlandse ballerina Floor Eimers, tweede solist bij Het Nationale Ballet, heeft de Alexandra Radius Prijs gewonnen. Alexandra Radius overhandigde zelf de prijs aan Floor tijdens de première van Mata Hari van Het Nationale Ballet op donderdag 14 oktober 2021 in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

De jury bestond uit de volgende bekende namen uit de danswereld: Alexandra Radius (voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet), Caroline Sayo Iura (voormalig eerste soliste van het Nationale Ballet en balletmeester van de Junior Company), Astrid van Leeuwen (dansjournalist), Frederik Redelé (lid van de balletcommissie) en Stella Noach (vriend van Het Nationale Ballet). Volgens hen mocht Floor de prijs in ontvangst nemen omwille van haar uitstekende kwaliteiten als danseres: “door de jaren heen ontwikkelde Floor zich tot een uiterst begaafde danseres met een enorme fysieke kracht, opvallende technische begaafdheid en een uitgesproken toneelpersoonlijkheid. Bovendien is ze ook naast het danspodium een ware ambassadrice voor de Nederlandse dans. Zo maakt ze deel uit van het Comité van Aanbeveling van Stichting Kunst in Beweging, is ze sinds kort bestuurslid van Stichting Dansersfonds ’79 en een van de oprichters/bestuursleden van het Dans Talenten Fonds.

De Alexandra Radius Prijs bestaat uit een bedrag van € 3000,- en een kunstwerk, nagelaten door tekenaar en illustrator Humprhey Bennett. Hij wordt uitgereikt door de Vrienden van het Nationale Ballet.

Wil je Floor Eimers zien schitteren in Mata Hari? Vanaf 31 oktober danst ze de titelrol. Bekijk hier de speeldata.