Matching Funds Fedora

Eén donatie voor The Shell Trial, dubbele impact!

15 november 2022

Geweldig nieuws! De volgende €1000 die gedoneerd wordt aan de crowdfunding van The Shell Trial, zal worden verdubbeld door de bedrijfspartner van Fedora, Mangopay! Dit betekent dat elke donatie vanaf nu verdubbeld wordt: zo wordt bijvoorbeeld €30 vanzelf een donatie van €60, totdat er €1000 gedoneerd is! 

The Shell Trial
De Nationale Opera is met de opera The Shell Trial genomineerd voor de Fedora Opera Prize: een internationale prijs die wordt toegekend aan de meest innovatieve opera-, ballet- en educatieprojecten. Deze opera zal tijdens het Opera Forward Festival 2024 in première gaan. The Shell Trial is gebaseerd op de theatervoorstelling De zaak Shell (2020) van theatermakers Rebekka de Wit en Anoek Nuyens. Deze nieuwe opera gaat in op de context van de baanbrekende rechtszaak waarin oliegigant Shell werd geconfronteerd met zijn verantwoordelijkheid voor de klimaatverandering.

Nieuwe compositie van Ellen Reid
In samenwerking met Het Geluid Maastricht (Gable Roelofsen en Romy Roelofsen) stelt The Shell Trial zich ten doel het gesprek over de klimaatcrisis ook in de operawereld op gang te brengen. Speciaal voor deze productie wordt een nieuwe compositie gemaakt door de Amerikaanse componist Ellen Reid, op een libretto van Roxie Perkins. Dirigent en theatermaker Manoj Kamps zal het stuk co-creëren en dirigeren met in de hoofdrol de Amerikaanse sopraan Julia Bullock, die tevens de productie mede creëert.

Duurzaam creatieproces
Wij streven ernaar om The Shell Trial zo duurzaam mogelijk te produceren. Tijdens het creatieproces zijn we ons constant bewust van onze ecologische voetafdruk. We zoeken actief naar mogelijkheden voor duurzame creatie en zullen onszelf uitdagen om decors en kostuums zoveel mogelijk van bestaand en gerecycled materiaal te maken. Jouw donatie helpt om onze doelen te bereiken.

Help mee om onze campagne een boost te geven en ons doel te behalen!

  • €10 - Bedankt! Jij ontvangt een persoonlijke dankmail van het artistieke team van The Shell Trial.
  • €30 - Wauw! Met deze donatie ontvang jij een handgeschreven kaart van het artistieke team van The Shell Trial.
  • €50 - Geweldig! Met een donatie van €50 ontvang jij een potje honing van de bijenkolonie op het dak van Nationale Opera & Ballet. Met het sponsoren van deze bijenkolonie willen wij bijdragen aan de diversiteit van de natuur.
  • €80 - Super! Jij ontvangt een Nationale Opera & Ballet Dopper waterfles. Maak een duurzaam statement!
  • €100 - Te gek! Als je €100 doneert, planten wij één boom via Trees for All.
  • €1000 - Subliem! Met deze donatie ontvang jij twee vrijkaarten voor de première van The Shell Trial in 2024, inclusief een uitnodiging voor het premièrefeest.