Gebouw

Berichtgeving rondom samenwerking Houthoff en Nationale Opera & Ballet

2 maart 2022

Voor Nationale Opera & Ballet is het belangrijk om samen te werken met partners die onze waarden delen. Een van die partners is onze hoofdsponsor, advocatenkantoor Houthoff, met wie we een lange en goede relatie hebben.

We waren ons er destijds, bij het aangaan van deze samenwerking van bewust dat elk advocatenkantoor, zo ook Houthoff, een grote diversiteit heeft aan cliënten; het is de essentie van onze rechtsstaat dat iedereen toegang heeft tot juridische bijstand. 

We volgden met grote aandacht, in de context van de oorlog in Oekraïne, de recente berichtgeving over de cliëntenportefeuille van onze hoofdsponsor. 

Inmiddels heeft Houthoff laten weten haar relatie met de Russische Federatie en gelieerde personen en bedrijven te beëindigen, vanwege de oorlogsdaden in Oekraïne door de Russische Federatie. Houthoff zal ook geen nieuwe zaken van deze partijen aannemen. Houthoff had eerder al aangegeven zeer geschokt te zijn door de situatie in Oekraïne en de oorlog te veroordelen als een schending van internationaal recht en mensenrechten.

We herkennen ons in de duidelijke stellingname van Houthoff over de oorlog in Oekraïne en in de stappen die het kantoor nu neemt. Beide zijn van groot belang voor onze samenwerking.